Paylaş
- 4B
- 40
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g fiyonk makarna
20-25 g tane Antep fıstığı
6-7 yaprak taze fesleğen
50 g taze ezine peyniri
50 g lor peyniri
15 ml zeytinyağı
5 g pul biber
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Makarnayı haşlamak için suyu geniş bir tencerede kaynatın, su kaynadıktan sonra tuz ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişirme süresinden 1 dakika az haşlayın. Süzdürün ve soğumaya bırakın.
- 2Antep fıstıklarını bir bıçak yardımıyla irice doğrayın. Taze fesleğen yapraklarını ince ince doğrayın.
- 3Bir kapta beyaz ezine peynirini ve lor peynirini bir çatal yardımıyla ezin içine doğranmış Antep fıstığını ve fesleğeni ekleyin. Son olarak, zeytinyağı, pul biber, tuz ve karabiberle lezzetlendirip güzelce karıştırın.
- 4Hazır olan peynirli harcı soğutulmuş makarnayla birleştirdikten sonra güzel bir servis tabağında servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.