- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Ekşi Kremalı Makarna Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Makarna Tarifi
Taze fesleğenli, bol kremalı ve peynirli makarna tarifi nasıl yapılır? Ekşi kremalı enfes makarna yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 23B
- 68
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g makarna
2 diş sarımsak
50 g un
4-5 yaprak taze fesleğen
tuz&karabiber
100 g toz parmesan peyniri
Nasıl Yapılır?
- 1Orta boy bir tencerede, makarnayı üzerini geçecek kadar bol tuzlu suda 7-8 dk. haşlayın.
- 2Sosu için: tereyağını eritin, kıyılmış sarımsakları soteleyin. Ardından unu ilave edip rengi değişene kadar kavurun.
- 3Ekşi krema, krema ve ince kıyılmış taze fesleğenleri ekleyip karıştırarak kaynama noktasına getirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- 4Haşlanan makarnayı süzdükten sonra bu sosla harmanlayın, ocakta makarnayla birlikte sosu çektirin.
- 5Daha sonra parmesan peynirini ilave edip güzelce karıştırın.
- 6Güzel bir servis tabağına aldığınız makarnayı taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis edin.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.