Tarif

Ekşi Kremalı Makarna Tarifi

Taze fesleğenli, bol kremalı ve peynirli makarna tarifi nasıl yapılır? Ekşi kremalı enfes makarna yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna
Tencere
Ekşi Kremalı Makarna Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 61
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g makarna
80 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 diş sarımsak
50 g un
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
100 ml Pınar Krema
Pınar
4-5 yaprak taze fesleğen
tuz&karabiber
100 g toz parmesan peyniri

Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencerede, makarnayı üzerini geçecek kadar bol tuzlu suda 7-8 dk. haşlayın.
  • Sosu için: tereyağını eritin, kıyılmış sarımsakları soteleyin. Ardından unu ilave edip rengi değişene kadar kavurun.
  • Ekşi krema, krema ve ince kıyılmış taze fesleğenleri ekleyip karıştırarak kaynama noktasına getirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Haşlanan makarnayı süzdükten sonra bu sosla harmanlayın, ocakta makarnayla birlikte sosu çektirin.
  • Daha sonra parmesan peynirini ilave edip güzelce karıştırın.
  • Güzel bir servis tabağına aldığınız makarnayı taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karidesli Linguine Tarifi
35 Dakika
2 Kişilik
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Lazanya Milano Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mantarlı Tagliatelle Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.