Tarif

Ekşi Kremalı Makarna Tarifi

Taze fesleğenli, bol kremalı ve peynirli makarna tarifi nasıl yapılır? Ekşi kremalı enfes makarna yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Ekşi Kremalı Makarna Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 63
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g makarna
80 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 diş sarımsak
50 g un
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
100 ml Pınar Krema
Pınar
4-5 yaprak taze fesleğen
tuz&karabiber
100 g toz parmesan peyniri

Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencerede, makarnayı üzerini geçecek kadar bol tuzlu suda 7-8 dk. haşlayın.
  • Sosu için: tereyağını eritin, kıyılmış sarımsakları soteleyin. Ardından unu ilave edip rengi değişene kadar kavurun.
  • Ekşi krema, krema ve ince kıyılmış taze fesleğenleri ekleyip karıştırarak kaynama noktasına getirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Haşlanan makarnayı süzdükten sonra bu sosla harmanlayın, ocakta makarnayla birlikte sosu çektirin.
  • Daha sonra parmesan peynirini ilave edip güzelce karıştırın.
  • Güzel bir servis tabağına aldığınız makarnayı taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4 Peynirli Spaghetti Tarifi
25 Dakika
6-8 Kişilik
39B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Simit Kebabı ve Şalgam Suyunda Makarna Tarifi
7B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Somonlu Fettuccine Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
40B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.