Kısık Ateş
Tarif

Güllabiye Tarifi

Güllabiye, Osmanlı mutfağının en sevilen helvalarından bir tanesidir. Yapımı da oldukça basittir. Peki, güllabiye helvası nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 21B
  • 119
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
65 g badem
300 ml bal
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
240 g buğday nişastası
240 ml su
5 ml gül suyu
10 g süslemek için kurutulmuş gül yaprakları

Nasıl Yapılır?

  • Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin.
  • Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Tereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
  • Buğday nişastasını bir bardak suyla karıştırıp inceltin. Nişastalı suyu tencereye aktarın.
  • Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra renk alan bademleri ve gül suyunu ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı karıştırarak pişirin.
  • Kaynayan helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın, soğuyan güllabiye tatlısını buzdolabına kaldırarak dinlendirin.
  • Servis etmeden önce dilimleyin, kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis edin.

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Tatlım için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=AYL24Y200 adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ahududulu Parfe Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
İzmir Bombası Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
282B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Saray Helvası Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
34B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Duygu Bayur
· 27.07.2020

Bal'ın ısıtılması halinde zararlı bir maddeye döndüğü şeklinde bir bilgi var. Bu tarifte de bal tereyağını eritecek kadar ısıtılıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Doğukan Sarıbaşak

Bence de sakincali katılıyorum. Tatlı ılıyınca son anda veya yerken eklemeyi tercih ederdim ben