- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Güllabiye Tarifi
Tarif
Güllabiye Tarifi
Güllabiye, Osmanlı mutfağının en sevilen helvalarından bir tanesidir. Yapımı da oldukça basittir. Peki, güllabiye helvası nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 21B
- 119
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
65 g badem
300 ml bal
240 g buğday nişastası
240 ml su
5 ml gül suyu
10 g süslemek için kurutulmuş gül yaprakları
Nasıl Yapılır?
- 1Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin.
- 2Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Tereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
- 3Buğday nişastasını bir bardak suyla karıştırıp inceltin. Nişastalı suyu tencereye aktarın.
- 4Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra renk alan bademleri ve gül suyunu ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı karıştırarak pişirin.
- 5Kaynayan helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın, soğuyan güllabiye tatlısını buzdolabına kaldırarak dinlendirin.
- 6Servis etmeden önce dilimleyin, kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis edin.
Püf Noktası
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Tatlım için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=AYL24Y200 adresinden ulaşabilirsiniz!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?