Tarif

İncir Kremalı Mini Pavlova Tarifi

Birkaç malzemeyle lezzet şöleni yaratabileceğiniz enfes bir tatlı: Pavlova. Pavlova nedir? Yeni Zelanda ve Avustralya'da popüler bir tatlı olan pavlova, düşük sıcaklıktaki bir fırında yavaşça pişirilen yumurta beyazlarından yapılıyor. Yumurta akı, üst kısmında gevrek bir doku bırakırken iç kısmında oluşturduğu yumuşak dokusu ile bezeye benziyor. Şimdi gelin bu güzel tatlıyı incir kreması ile süsleyerek nefis bir tarife dönüştürelim. İncirli, kremalı pavlova tarifi nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla pavlova yapımı…
60 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı
Fırın, Karıştırma
İncir Kremalı Mini Pavlova Tarifi
Paylaş
  • 3B
  • 30
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Mereng için:
110 g yumurta beyazı (ortalama 3 adet)
170 g toz şeker
5 ml limon suyu
5 g mısır nişastası
Kreması için:
200 ml Pınar Krema, soğuk
Pınar
10 adet orta boy incir

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 110°C’ye ayarlayın.
  • Yumurta beyazını yüksek devirde çırpın. Köpürmeye başladığında toz şekeri azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Mereng kıvamına geldiğinde limon suyu ve mısır nişastasını ekleyin. Biraz daha çırpıp, mikseri kapatın. Çırpıcının ucundan akmayan bir kıvamda olması gerekiyor.
  • İstediğiniz şekilde duy taktığınız bir sıkma torbasına merengi doldurun. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 8-10 cm kadar çember şeklinde istediğiniz gibi merengi sıkın. Ortasını doldurun ve fırına yerleştirin. 1 saat 30 dk kadar 110°C’de pişirin. Süre bittikten sonra 30 dk daha kapattığınız fırında bekletin. Tezgaha alın ve oda ısısında soğumaya bırakın.
  • Buzdolabından çıkardığınız soğuk kremayı, kabarana kadar yüksek devirde çırpın. İçine kabuğu soyulmuş ve kabaca dilimlenmiş incirleri ekleyin (bu aşamada tercihen bal ilave edebilirsiniz) ve karışana kadar çırpın.
  • Soğuyan merenglerin ortasına kremayı koyun. Üzerini incir dilimleri ve lime kabuğu rendesi ile süsleyip servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*110 g yumurta beyazı, ortalama 3 adet yumurtanın beyazına eş değerdir.
*Yumurta beyazını ayırırken kesinlikle sarısının bulaşmamasına dikkat edin. Ve kesinlikle su değmemeli.
*Çırptığınız kabın ve sıkma torbanızın da kuru olduğundan emin olun.
*Kremaya tercihen bal ilavesi yapabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
30B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
6-8 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.