Kısık Ateş
Tarif

İncir Kremalı Mini Pavlova Tarifi

Birkaç malzemeyle lezzet şöleni yaratabileceğiniz enfes bir tatlı: Pavlova. Pavlova nedir? Yeni Zelanda ve Avustralya'da popüler bir tatlı olan pavlova, düşük sıcaklıktaki bir fırında yavaşça pişirilen yumurta beyazlarından yapılıyor. Yumurta akı, üst kısmında gevrek bir doku bırakırken iç kısmında oluşturduğu yumuşak dokusu ile bezeye benziyor. Şimdi gelin bu güzel tatlıyı incir kreması ile süsleyerek nefis bir tarife dönüştürelim. İncirli, kremalı pavlova tarifi nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla pavlova yapımı…
60 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın, Karıştırma
İncir Kremalı Mini Pavlova Tarifi
Paylaş
  • 6B
  • 33
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Mereng için:
110 g yumurta beyazı (ortalama 3 adet)
170 g toz şeker
5 ml limon suyu
5 g mısır nişastası
Kreması için:
200 ml Pınar Krema, soğuk
Pınar
10 adet orta boy incir

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 110°C’ye ayarlayın.
  • Yumurta beyazını yüksek devirde çırpın. Köpürmeye başladığında toz şekeri azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Mereng kıvamına geldiğinde limon suyu ve mısır nişastasını ekleyin. Biraz daha çırpıp, mikseri kapatın. Çırpıcının ucundan akmayan bir kıvamda olması gerekiyor.
  • İstediğiniz şekilde duy taktığınız bir sıkma torbasına merengi doldurun. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 8-10 cm kadar çember şeklinde istediğiniz gibi merengi sıkın. Ortasını doldurun ve fırına yerleştirin. 1 saat 30 dk kadar 110°C’de pişirin. Süre bittikten sonra 30 dk daha kapattığınız fırında bekletin. Tezgaha alın ve oda ısısında soğumaya bırakın.
  • Buzdolabından çıkardığınız soğuk kremayı, kabarana kadar yüksek devirde çırpın. İçine kabuğu soyulmuş ve kabaca dilimlenmiş incirleri ekleyin (bu aşamada tercihen bal ilave edebilirsiniz) ve karışana kadar çırpın.
  • Soğuyan merenglerin ortasına kremayı koyun. Üzerini incir dilimleri ve lime kabuğu rendesi ile süsleyip servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*110 g yumurta beyazı, ortalama 3 adet yumurtanın beyazına eş değerdir.
*Yumurta beyazını ayırırken kesinlikle sarısının bulaşmamasına dikkat edin. Ve kesinlikle su değmemeli.
*Çırptığınız kabın ve sıkma torbanızın da kuru olduğundan emin olun.
*Kremaya tercihen bal ilavesi yapabilirsiniz.

Pavlova Püf Noktaları:

1. Pavlova Kaç Dakika Çırpılır?
Pavlova'nın yumurta beyazları, sertleşip krem gibi olana kadar yaklaşık 10 ila 15 dakika boyunca yüksek hızda çırpılmalıdır. Karışımın pürüzsüz ve parlak bir kıvama gelmesi önemlidir.
2. Pavlovanın İçi Nasıl Olmalıdır?
Pavlova'nın içi hafif ve hava dolu olmalıdır. Kabuğun dışı çıtırken, iç kısmı hafif nemli ve yumuşak olmalıdır. İdeal olarak, dış kabuk çatlayacak kadar çıtır olmalı ancak iç kısmı hafif nemli kalmalıdır.
3. Pavlova Hangi Ülkeye Ait?
Pavlova, popüler bir tatlı olan ve yumuşak iç kısmı ile çıtır dış kabuğuyla tanınan bir tatlıdır. Ancak, bu tatlıya ilişkin kesin kökenleri hakkında birçok tartışma vardır. Genellikle Yeni Zelanda ve Avustralya arasında bir rekabet konusu olmuştur. Ancak, genel olarak kabul gören görüş, bu tatlı ismini Rus balerini Anna Pavlova'dan aldığı yönündedir.
4. Pavlova Neden Yumuşak Olur?
Pavlova'nın yumuşak iç kısmı, uzun süre düşük sıcaklıkta pişirilmesinden kaynaklanır. Düşük sıcaklık, dış kabuğun çıtır olmasını sağlarken, iç kısmın yumuşak ve nemli kalmasını sağlar.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Çikolatalı Milföy Burma Tarifi
approved
17B Görüntüleme
Aşure Tatlısı Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
605B Görüntüleme
Su Muhallebisi Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.