Tarif

Vanilyalı Sufle Tarifi

Mutlaka denemenizi istediğim bir sufle tarifi ile karşınızdayım! 😍 Meşhur Vanilyalı Fransız Usulü Sufle Tarifi: özel sosu ile aklınızı başınızdan alacak kabarık sufle tarifi... Tam kıvamında, tam ölçülü enfes sufle yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 16B
  • 59
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet büyük boy yumurta sarısı
40 g toz şeker
60 g un, elenmiş
270 ml Pınar Süt
Pınar
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 ml vanilya özütü
4 adet büyük boy yumurta akı
60 g toz şeker
Vanilyalı Sos için:
2 adet orta boy yumurta sarısı
25 g toz şeker
140 ml Pınar Süt
Pınar
5 ml vanilya özütü

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fırını 200°C‘ye ayarlayın. Ardından 4 adet 8 cm’lik sufle kaplarının içini tamamen tereyağı ile yağlayıp her yerine gelecek şekilde toz şeker serpin ve kenarda bekletin.
  • Sufle Harcı için: 4 adet büyük boy yumurta sarısını ve toz şekeri 1-2 dakika elde çırpın. Elenmiş unu iki seferde ekleyip karıştırın.
  • Karıştırmaya devam ederken, sütü yavaşça ekleyin. Karışımı tencereye alarak kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Bir iki baloncuk çıktıktan sonra biraz daha karıştırıp, kıvamı katılaşınca ocaktan alın.
  • İçine tereyağını ekleyip, karıştırarak eritin. Vanilya özütünü ekleyip karıştırın ve bir kaseye alıp üzerine değecek şekilde streçleyin ve birazdan kullanmak üzere kenara alın.
  • Büyük boy kasede 4 adet yumurta akını köpürene kadar çırpın. İçine toz şekeri (60 gr) iki seferde olacak şekilde ekleyip, mereng kıvamına gelene kadar 4-5 dakika çırpın. Bu harcı 2-3 seferde söndürmemeye dikkat ederek ve spatula kullanarak diğer hazır olan kremaya ekleyip birbirine yedirin.
  • Hazır olan sufle harcını sufle kaplarının tamamı dolacak şekilde bölüştürün. Üzerini düzleştirin ve kenarlarını peçete yardımı ile temizleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 13-14 dakika pişmeye bırakın.
  • Bu esnada vanilyalı sosu hazırlamaya başlayın. Vanilyalı Sos için: 2 adet yumurta sarısı, toz şeker ve sütü küçük bir sos tenceresinde karıştırarak ısıtın. 80°C’ye geldiğinde altını kapatın ve süzgeçten geçirip bir sosluğa alın. İçerisine vanilya özütü ekleyip karıştırın.
  • Fırından çıkan suflelerin üzerine pudra şekeri serpin. Suflenin orta kısmına bıçakla bir çizgi atıp, yaptığınız vanilyalı sosu ortasına dökerek hemen servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çilekli Pavlova Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Klasik Waffle Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Pekmezli Un Helvası Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.