Esra Tokat
Esra Tokat
Pastry and Bakery Chef

Hakkında

Ne kadar küçük ya da harabe olurlarsa olsunlar, sizi yüksek yerlere çıkaran merdivenleri asla küçümsemeyin!Mesleğe olan aşkını geç olsa da iyice geliştirmek için eğitimler aldı. Eks mutfak akademisi profesyonel Pastacılık ve ekmekçilik bölümünü bitirdi. 2021 yılında stajını yapıp tamamladı. 2021 yılında birden fazla ödül kazanmıştır.İki gümüş bir bronz madalyaya sahiptir. Şimdi pastacı yardımcısı eğitimi almaya devam ediyor 2023 yılında hem pastacılık hem de ekmekçilik Usta öğretici olmayı sabırla bekliyor.Burdaki amacı "öğrendiği ve deneyimlediği reçeteleri yeni nesillere aktarmak"


İş Deneyimleri

Mövenpick Hotel - Mutfak PastaneEkim 2021- Şubat 2022
Esra Tokat
Esra Tokat
Pastry and Bakery Chef
11 gün önce

DONDURMALI İRMİK HELVASI

HAZIRLIK ZAMANI
⛓️5 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
⛓️25 dakika
TOPLAM ZAMAN
⛓️30 dakika
PORSİYON
⛓️8 kişi

MALZEMELER
📎500 gr irmik
📎 250 gr tereyağı
Şurup için:
📎 400 ml tam yağlı pınar süt
📎 200 ml Su
📎400gr toz şeker
Üst için:
📎Toz fıstık, hindistan cevizi tozu veya toz ceviz (isteğe bağlı)
Dolgu için:
📎Vanilyalı dondurma
HAZIRLANIŞI

1) 400 ml pınar tam yağlı süt, 200ml su, 400gr toz şekerinizi orta boy bir tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtın.
2) 250gr tereyağınızı orta boy bir tencerede eritin.500 grirmiği erittiğiniz tereyağına ekleyin ve rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. İrmik helvasında esmerleşme aşaması çok önemlidir çünkü helvaya rengini verir.
3) Kızaran irmiğinize şerbetinizi çok dikkatli bir şekilde ekleyin ve kendinizi yakmamak için hemen tencerenizin kapağını kapatın. Helva artık sıçramayana kadar biraz bekleyin, tencerenizin kapağını açın ve helvanızı koyulaşıp katılaşana kadar yaklaşık 6-7 dakika kısık ateşte karıştırın.
4)Ocağınızı kapatın, tencerenizin üzerine kâğıt havlu koyun, tencerenizin kapağını kapatın ve helvanızı soğuyana kadar dinlendirin.
5)Helvayı sonradan daha kolay çıkarabilmek için bir çorba kâsesi alın ve içine streç film koyun. Ortasını boş bırakarak bir sıra helvayı kâsenize yayın. Boş tarafı vanilyalı dondurma ile doldurun ve kâsenin üstünü helva ile kaplayın. Servis tabağınıza ters çevirerek kaseyi dikkatlice çıkarın.
6)Helvanızın üzerine toz fıstık veya dilediğiniz (çikolata sosu da olabilir!) serpin ve hazırsınız. Afiyet olsun 👩🏻‍🍳

user feed images
Esra Tokat
Esra Tokat
Pastry and Bakery Chef
bir ay önce

CRACKLE COOKİES
Hazırlık zamanı:
✓2 saat, 30 dakika
Pişirme Süresi:
✓11 dakika
Toplam zaman:
✓2 saat, 45 dakika
Porsiyon
✓20 adet

MALZEMELER:
•125 gr un
•51gkakao tozu
•4gr kabartma tozu
• Bir tutam tuz
•115 gr Pınar tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
•100 grtoz şeker
•100gresmer şeker
• 1 büyük yumurta(oda sıcaklığında)
• 5gr şekerli vanilin
•180gr benmari usulü eritilmiş bitter kuvertür çikolata
~Dış Yuvarlama
•35grtoz şeker
• 120grpudra şekeri , yuvarlamak için
HAZIRLANIŞI:
1)Un, kakao tozu, kabartma tozu ve tuzu birlikte geniş bir kapta miksleyerek. Kenara koyun.
Not: un, kakao ve kabartma tozu elenmeli
2)El tipi bir mikser veya bir paketile donatılmış bir stand mikseri kullanarak büyük bir kapta, tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri orta daha sonra yüksek hızda creaming hale gelene kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Yumurta ve vanilyayı yüksek devirde çırpın. Kâsenin kenarlarını ve altını gerektiği gibi mika yardımı ile dibini kazıyın
3) Düşük hızda, kuru malzemeleri ıslak malzemelerle birleşene kadar yavaşça karıştırın, ardından eritilmiş çikolataları ile çırpın.Kurabiye hamuru kalın ve yapışkan olacaktır. Hamurustreç film ile sıkıca örtün ve en az 2 saat soğutun. Bu kurabiye hamuru için soğutma zorunludur.
4) Kurabiye hamurunu buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Bu süre zarfında fırını önceden ısıtabilirsiniz.
5) Fırını177°C de önceden ısıtın. Pişirme kâğıdı iki büyük fırın tepsisini hizalayın.Kenara koyun.
6)Her biri yaklaşık ceviz büyüklüğünde olan hamur toplarını toplar halinde yuvarlayın. Her bir topu toz şekerde çok hafif yuvarlayın, ardından pudra şekerinde nazikçe yuvarlayın. 
7) Fırın tepsilerine birer boşluk aralıklarla yerleştirin.Kurabiyeleri 11-12 dakika pişirin.
(Kurabiyeler pişerken yayılma olacak)
8) kurabiyeleri fırın tepsisinde 5 dakika soğutun, ardından tamamen soğuması için bir tel rafa aktarın.

user feed images
Esra Tokat
Esra Tokat
Pastry and Bakery Chef
bir ay önce

GRANOLA COOKİES
✓Hazırlık Süresi: 10 dakika
✓Pişirme Süresi: 12 dakika
✓Toplam Süre: 22 dakika
MALZEMELERİ:
•185gr Pınar tereyağı (Boza kıvamında)
•90gr toz şeker
•90gr bal
• Portakal kabuğu rendesi (1 adet)
• 1 adet yumurta
•70gr un
•5gr kabartma tozu
•1gr tuz
•250gr yulaf
•100gr kuru üzüm
HAZIRLANIŞI:
1)Fırınınızı 180°C'de ısıtın ve tepsiye pişirme kâğıdı koyun. Orta boy bir kapta yulaf, un, tuz, kabartma tozunu ve portakal kabuğu rendesi karıştırın.
2)Büyük bir kapta tereyağı ve şekeri pürüzsüz olana kadar çırpın. Daha sonra yumurta ve balı ekleyip çırpın.
3) İyice birleştirilene kadar kuru malzemeleri karıştırın, ardından kuru üzümleri ekleyin.
4)Hazırlanan fırın tepsisine kaşık kaşık koyun ve 10-12 dakika pişirin.

user feed images
Esra Tokat
Esra Tokat
Pastry and Bakery Chef
bir ay önce

SANSEBASTİAN CHEESECAKE
✓Hazırlık Süresi: 15 dakika
✓Pişirme Süresi: 45 dakika
✓Toplam Süre: 1 saat
✓Porsiyon: 8 dilim
MALZEMELER
•1000gr Pınar Labne peynir
•7 yumurta
•400 gr toz şeker
•10gr un
•200ml Pınar krema
HAZIRLANIŞI
1)Fırını 210°C önceden ısıtın.
2)Elektrikli bir karıştırıcı veya çırpma telikullanarak tüm malzemeleri büyük bir kapta pürüzsüz ve kremsi olana kadar karıştırın.
3) 25 cm Kelepçeli kek kalıbına her tarafına tereyağı sürüp her tarafını pişirme kâğıdı ile kaplayın. (Kâğıt Kalıptan 2cm yüksek olacaktır.)
4) Fırının Orta rafında 35-50 dakika pişirin. Kek biraz kabaracak ama merak etmeyin fırından çıkınca düzelecektir.
5) Tezgaha koyarak soğumaya bırakın. Bir saat kadar sonra, tamamen soğuması için. Daha sonra buzdolabına kaldırın.
6)Buzdolabında birkaç saat geçirdikten sonra (bir gece daha da iyidir), cheesecake'iniz kesilecek kadar soğutulmuş olmalıdır. Pastayı kesmeye, kaplamaya ve yemeye hazır olana kadar pişirmekâğıdından çıkarmayın (şeklini kaybetmeye başlayabilir).

user feed images