Tarif

Meyveli Galetteler Tarifi

Galette nedir? Gale, Fransız mutfağında çeşitli düz yuvarlak veya serbest şekilli kabuklu kek türlerini belirtmek için kullanılan bir terimdir. Tart ailesinin en zahmetsiz ve en göze hitap eden üyesi Galette tarifi nasıl yapılır? Lezzetli ve tam ölçülü galette yapmanın püf noktaları nelerdir? Yaban mersinli galette tarifi, elmalı galette tarifi ve erikli galette tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…
65 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Meyveli Galetteler Tarifi
Paylaş
  • 4B
  • 37
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
180 g un
65 g pudra şekeri
115 g Pınar Tereyağı, soğuk
Pınar
40 ml buz gibi soğuk su
İç Harcı için:
120 g yaban mersini
100 g yeşil elma
100 g anjelika erik
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
20 g toz şeker
2 g tarçın
20-25 g ince kıyılmış badem
Pınar Kahvaltı Kreması
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için: Un ve pudra şekerini eleyerek geniş bir karıştırma kabına alın. Ortasına küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınızla karıştırarak kum gibi olmasını sağlayın. Soğuk suyu ekleyip hamuru hızlıca toparlayın, çok yoğurmayın ve streç filme sarıp, buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Fırını 190°C’de ısıtın.
  • Soğuyan hamuru 3 eşit parçaya bölüp, hafifçe unladığınız tezgahta açın. *Sıcak bir ortamda çalışıyorsanız açtığınız hamuru 15 dk kadar daha buzdolabında bekletin.
  • 1 tanesinin içine dilimlediğiniz elmaları, 1 tanesine yaban mersinini, 1 tanesine dilimlediğiniz erikleri dizin, hamurun dış kısmında 2-3 cm boşluk bırakın ve o kısımdaki hamur ile meyvelerin üzerine gelecek şekilde kapatın.
  • Kenarlarına çok az su ile açtığınız yumurta sarısı sürün ve üzerine toz şeker, tarçın ve ince kıyılmış badem serpin.
  • Kenarları kızarana kadar önceden ısıtılmış 190°C fırında 20-25 dk pişirin.
  • Ilıkken üzerlerine, birer kaşık Pınar Kahvaltı Kreması koyarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Yeşil Elmalı Peynirli Kiş Tarifi
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi
14B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolatalı Tart Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.