Paylaş
- 14B
- 13
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g hindi kıyması
30 g zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
15 g jalapeno biberi
2 diş sarımsak
5 g tuz
3 g taze çekilmiş karabiber
10 g toz chili biber
400 g doğranmış domates
100 g tane mısır
500 g karnabahar
280 g un
1 adet yumurta sarısı
45 ml buzlu su
Nasıl Yapılır?
- 1Orta ateşte zeytinyağını ısıtın.
- 2Soğanı ve kırmızı biberi hafif yumuşayana kadar 5 dakika pişirin.
- 3Doğranmış jalapeno ve sarımsağı ilave edin, 2-3 dakika kokusu çıkana kadar pişirin.
- 4Hindi kıymasını ekleyin ve 7-8 dakika daha kavurun.
- 5Tuz, karabiber ve toz chili biberi ile lezzetlendirin.
- 6Domates ve mısırı da ekleyin, 5 dakika yoğunlaşana kadar karıştırın.
- 7Büyük bir kapta haşlanmış karnabahar, doğranmış cheddar peyniri ve ekşi kremayı karıştırın.
- 8Elenmiş un ve soğuk küp kesilmiş tereyağını ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar mutfak robotunda çekin.
- 9Karışıma yumurta sarısı ve buzlu suyu hızlı hareketlerle ilave edip tekrar karıştırın.
- 10Çok fazla yoğurmadan pürüzsüz bir hamur elde edin.
- 11Hamuru top haline getirip streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- 12Un serpilmiş tezgahta hamuru merdane ile açın. Yağlanmış tart kalıbının içine sığacak büyüklükte açtıktan sonra kalıba yerleştirin.
- 13Fırında fazla kabarmaması için tabanını çatalla delin.
- 14Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
- 15Pişen tartın üzerine hindili iç döktükten sonra, karnabahar ve cheddar karışımını üzerine pürüzsüz şekilde yayın.
- 16Tekrar fırına koyup, rengi altın sarısı olana kadar 10 dakika pişirin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.