add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

İngiliz Turtası

Ekşi krema ile yapabileceğiniz lezzetli bir İngiliz Turtası tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
İngiliz Turtası

Malzeme Listesi

200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
100 g Pınar Cheddar Peyniri
Pınar Ürünü
500 g hindi kıyması
30 g zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet küçük kırmızı biber
15 g ince doğranmış jalapeno biberi
2 diş sarımsak
5 g tuz
2 g taze çekilmiş karabiber
15 g toz chili
400 g doğranmış domates
100 g tane mısır
500 g karnabahar
125 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
280 g un
1 adet yumurta sarısı
45 ml buzlu su

Nasıl Yapılır?

  • Bir tavanın içinde orta ateşte zeytinyağını ısıtın.
  • Soğanı ve kırmızı biberi hafifçe yumuşayana kadar 5 dakika pişirin.
  • Jalapeno ve sarımsağı ilave edin ve 2 dakika kokusu çıkana kadar pişirin.
  • Hindi kıymasını ekleyin ve 6-8 dakika kadar pişinceye kadar kavurun.
  • Tuz, karabiber ve toz chiliyi ekleyin.
  • Domates ve mısırı da ekleyin ve 5 dakika yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.
  • Büyük bir kapta önceden haşladığınız karnabaharı, Pınar Cheddar Peynirini ve Pınar Ekşi Kremayı karıştırın.
  • Elenmiş unu ve buzdolabında soğutulup küp şeklinde kesilmiş tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın.
  • Karışıma yumurta sarısı ve buzlu suyu hızlı hareketlerle ilave edip tekrar karıştırın.
  • Çok fazla yoğurmadan pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Hamuru top haline getirip streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Hamuru un serpilmiş tezgahta merdane ile yağlanmış tart kalıbının içini ve kenarlarını saracak büyüklükte açın ve kalıba yerleştirin.
  • Hamurun fırında fazla kabarmaması için tabanını çatalla delin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Hindili iç harcı tartın üstüne döktükten sonra karnabahar ve cheddar karışımını üzerine pürüzsüz şekilde yayın.
  • Turtayı, rengi altın rengine dönene kadar 10 dakika fırında pişirin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Scones Ekmeği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik