Tarif

İngiliz Turtası

İngiliz Turtası tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
İngiliz Turtası
Paylaş
  • 15B
  • 13
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
100 g Pınar Cheddar Peyniri
Pınar
500 g hindi kıyması
30 g zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
15 g jalapeno biberi
2 diş sarımsak
5 g tuz
3 g taze çekilmiş karabiber
10 g toz chili biber
400 g doğranmış domates
100 g tane mısır
500 g karnabahar
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
280 g un
1 adet yumurta sarısı
45 ml buzlu su

Nasıl Yapılır?

  • Orta ateşte zeytinyağını ısıtın.
  • Soğanı ve kırmızı biberi hafif yumuşayana kadar 5 dakika pişirin.
  • Doğranmış jalapeno ve sarımsağı ilave edin, 2-3 dakika kokusu çıkana kadar pişirin.
  • Hindi kıymasını ekleyin ve 7-8 dakika daha kavurun.
  • Tuz, karabiber ve toz chili biberi ile lezzetlendirin.
  • Domates ve mısırı da ekleyin, 5 dakika yoğunlaşana kadar karıştırın.
  • Büyük bir kapta haşlanmış karnabahar, doğranmış cheddar peyniri ve ekşi kremayı karıştırın.
  • Elenmiş un ve soğuk küp kesilmiş tereyağını ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar mutfak robotunda çekin.
  • Karışıma yumurta sarısı ve buzlu suyu hızlı hareketlerle ilave edip tekrar karıştırın.
  • Çok fazla yoğurmadan pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Hamuru top haline getirip streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Un serpilmiş tezgahta hamuru merdane ile açın. Yağlanmış tart kalıbının içine sığacak büyüklükte açtıktan sonra kalıba yerleştirin.
  • Fırında fazla kabarmaması için tabanını çatalla delin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Pişen tartın üzerine hindili iç döktükten sonra, karnabahar ve cheddar karışımını üzerine pürüzsüz şekilde yayın.
  • Tekrar fırına koyup, rengi altın sarısı olana kadar 10 dakika pişirin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Fırın Mantı
45 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Paskalya Çöreği
60 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Peymacun
45 Dakika
2-4 Kişilik
31B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.