Tarif

Susamlı Tuzlu Ekler Tarifi

PataŞu hamuru nasıl yapılır? Şu hamuru tarifi ile enfes bir ekler tarifi: içi dolgulu ekler tarifi nasıl yapılır? Susamlı tuzlu ekler tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 8B
  • 52
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
PataŞu/Ekler Hamuru için:
250 ml su
10 g toz şeker
2 g tuz
100 g Alfa Genel Amaçlı Margarin
200 g un
5 adet orta boy yumurta
Üzeri için:
yumurta sarısı
susam
Dolgusu için:
400 g Pınar Krem Peynir
Pınar
50 g kurutulmuş domates
50 g kurutulmuş mantar
150 g jambon
1 adet limon kabuğu rendesi
30 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Ekler Hamuru için: Bir tencereye su, toz şeker, tuz ve margarini koyup ocakta eritin. Su kaynadığı ve margarin eridiği zaman ateşten alıp unu ekleyin.
  • Tekrar ateşe koyun, karışım hamur kıvamına geldiğinde 1 dakika boyunca spatula ile ezerek hamuru fazla kurutmadan pişirin.
  • Pişen hamuru soğumaya bırakın.
  • Hamur soğuduktan sonra karıştırma kabına alın. Karıştırma esnasında üzerine yumurtaları teker teker ekleyin. Tüm yumurtaları ekleyip karıştırdıktan sonra, hamuru sıkma torbasına alın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine, 10-12 cm uzunluğunda ekler hamurunu sıkın. Üzerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpin. Tercihen susama ilave olarak rendelenmiş kaşar peyniri kullanabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 45 dakika pişirip, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Dolgusu için: Geniş bir kapta krem peynir, önceden suda bekletilmiş kurutulmuş domates ve kurutulmuş mantar, küp kesilmiş jambon, limon kabuğu rendesi ve zeytinyağını güzelce karıştırarak harcınızı hazırlayın.
  • Hazır olan peynir dolgusunu bir sıkma torbasına aktarın.
  • Oda sıcaklığında soğuttuğunuz ve enine 2’ye kestiğiniz ekler hamurlarının içine sıkın.
  • Dolgulu tuzlu eklerler sunuma hazırdır, afiyet olsun 😊

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Yaren Tireng
Yaren Tireng
Beslenme ve Diyetetik öğrencisi
Unsuz Yulaflı Poğaça
approved
30 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Pretzel (Brezel)
75 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ekmek Dolması
40 Dakika
2-4 Kişilik
68B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.