Kısık Ateş
Tarif

İşkembe Çorbası Tarifi

Orijinal işkembe çorbası tarifi nasıl yapılır? İşkembe çorbası tarifinin tüm detaylarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 123B
  • 83
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g dana işkembesi
3 diş sarımsak
30 ml üzüm sirkesi
8 g tuz
10 g kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • İşkembeleri bol suyla yıkayıp yumuşayana kadar ağzı kapalı bir tencerede haşlayın. Üzerinde biriken köpüğü ara ara temizlemeyi unutmayın.
  • Tercihen; işkembeler haşlandıkça üzerinde oluşan yağdan 2 çorba kaşığı kadar kenara ayırabilirsiniz. Bu yağla veya sade tereyağı ile kırmızı toz biberi bir tavada kızdırın ve süzün.
  • Terbiyesi için ezilmiş sarımsakları ve üzüm sirkesini güzelce çırpın ve kenara ayırın.
  • Haşlanan işkembeleri süzüp ince ince kıyın, ardından tekrar su dolu bir tencereye alıp işkembeler iyice yumuşayana kadar kaynatmaya başlayın. (Burada tencerenin kapağını kapatın)
  • Kaynayan ve kıvam alan çorbaya sirke sarımsak terbiyesini ekleyerek güzelce çırpın, tuz ilave ederek lezzetlendirin.
  • Çorbanızı istenilen kıvama geldiğinde ateşten alın.
  • Güzel bir servis kasesine aldıktan sonra tereyağında kızartılmış ekmek garnitürü ve kırmızı toz biberle yakılmış yağı üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kefirli Soğuk Çorba Tarifi
15 Dakika
1 Kişilik
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi
24B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Bezelye Çorbası Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.