Kısık Ateş
Tarif

Kahve Kremalı Profiterol Tarifi

Bayılarak yiyeceğiniz kahve kremalı profiterol tarifi: nasıl yapılır? Dolgulu profiterol yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 17B
  • 114
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Choux Hamuru için:
200 ml su
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g un
3 adet yumurta
Kahveli İç Kreması için:
200 ml sütlü kahve
75 g un
1 büyük boy yumurta
150 g toz şeker
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g Pınar Beyaz
Pınar
100 ml Pınar Krema
Pınar
Çikolatalı Üst Sosu için:
180 g bitter çikolata
180 ml Pınar Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Choux Hamuru için: Su ve tereyağını tencereye koyup kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra altını kısarak elenmiş unu ekleyerek tahta kaşık ile karıştırın ve ocaktan alın. Başka bir kaba aktarın.
  • Bu sırada fırını 180°C ısıtın. Tepsinize yağlı kağıdınızı serin.
  • Karışımı 5 dakika kadar soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra yumurtaları tek tek ekleyin ve karıştırarak iyice yedirin.
  • Sıkma torbası veya kaşık ile ceviz büyüklüğünde hamurları tepsiye yerleştirin. Fırına verip, üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 22-25 dakika) pişirin.
  • Kahveli İç Kreması için: Sütlü kahve, elenmiş un, yumurta ve toz şekeri tencereye alıp; orta ateşte pişirin. Kaynadığında altını kapatarak ocaktan alın.
  • Tereyağını ekleyip karıştırın. Hafif ılınması için kenarda bekletin.
  • Bir kasede Pınar Beyaz’ı yumuşatmak için küçük bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Ayrı bir kasede ise soğuk kremayı çırparak koyu kıvama getirin.
  • Pınar Beyaz’ı tenceredeki karışıma ekleyerek hafifçe karıştırın. Üzerine çırptığınız kremayı da ekleyerek mikser ile tamamen karışana kadar çırpın.
  • Krema tamamen soğuyunca sıkma torbasına doldurun.
  • Soğuyan hamurlarınızı ortadan keserek içlerini krema ile doldurun.
  • Çikolatalı Sos için: Küçük küçük kıydığınız bitter çikolatayı ve kremayı cam bir kaseye alın. Benmaride karıştırarak eritin.
  • Servis edeceğiniz zaman profiterollerin üzerine dökerek yemeye hazır hale getirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Çikolata Soslu Profiterol Tarifi
43B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Zeytinyağlı Ballı Lokma Tarifi
16B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Paris-Brest Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.