Tarif

Kahve Kremalı Profiterol Tarifi

Bayılarak yiyeceğiniz kahve kremalı profiterol tarifi: nasıl yapılır? Dolgulu profiterol yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 15B
  • 112
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Choux Hamuru için:
200 ml su
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g un
3 adet yumurta
Kahveli İç Kreması için:
200 ml sütlü kahve
75 g un
1 büyük boy yumurta
150 g toz şeker
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g Pınar Beyaz
Pınar
100 ml Pınar Krema
Pınar
Çikolatalı Üst Sosu için:
180 g bitter çikolata
180 ml Pınar Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Choux Hamuru için: Su ve tereyağını tencereye koyup kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra altını kısarak elenmiş unu ekleyerek tahta kaşık ile karıştırın ve ocaktan alın. Başka bir kaba aktarın.
  • Bu sırada fırını 180°C ısıtın. Tepsinize yağlı kağıdınızı serin.
  • Karışımı 5 dakika kadar soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra yumurtaları tek tek ekleyin ve karıştırarak iyice yedirin.
  • Sıkma torbası veya kaşık ile ceviz büyüklüğünde hamurları tepsiye yerleştirin. Fırına verip, üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 22-25 dakika) pişirin.
  • Kahveli İç Kreması için: Sütlü kahve, elenmiş un, yumurta ve toz şekeri tencereye alıp; orta ateşte pişirin. Kaynadığında altını kapatarak ocaktan alın.
  • Tereyağını ekleyip karıştırın. Hafif ılınması için kenarda bekletin.
  • Bir kasede Pınar Beyaz’ı yumuşatmak için küçük bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Ayrı bir kasede ise soğuk kremayı çırparak koyu kıvama getirin.
  • Pınar Beyaz’ı tenceredeki karışıma ekleyerek hafifçe karıştırın. Üzerine çırptığınız kremayı da ekleyerek mikser ile tamamen karışana kadar çırpın.
  • Krema tamamen soğuyunca sıkma torbasına doldurun.
  • Soğuyan hamurlarınızı ortadan keserek içlerini krema ile doldurun.
  • Çikolatalı Sos için: Küçük küçük kıydığınız bitter çikolatayı ve kremayı cam bir kaseye alın. Benmaride karıştırarak eritin.
  • Servis edeceğiniz zaman profiterollerin üzerine dökerek yemeye hazır hale getirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Apfelstrudel Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sahine Tatlısı Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
118B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi
10B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.