Kısık Ateş
Tarif

Kestaneli Sufle Tarifi

Mevsimin favori tariflerinden biri olacak olan Kestaneli Sufle, özel günlerde veya davetlerde misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir seçenektir. Peki, orijinal sufle nasıl yapılır? Sufle yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için tam kıvamında kestaneli sufle tarifi ile karşınızdayız.
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Kestaneli Sufle Tarifi
Paylaş
  • 5B
  • 32
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g kestane
2 adet yumurta sarısı
25 g toz şeker
140 ml Pınar Süt
Pınar
30 g un
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet yumurta akı
30 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kestaneleri yıkayıp kurulayın ve yanlamasına çizik atın. İsterseniz fırında isterseniz suda haşlayın. Piştikten sonra kabuklarını temizleyip, bıçakla küçük küçük doğrayın. Kenara alın.
  • 4 adet 8 cm’lik sufle kabının içini tamamen tereyağı ile yağlayın ve her yerine gelecek şekilde toz şeker serpin.
  • Fırını 200°C’ye ayarlayın.
  • İki adet yumurta sarısı ve toz şekeri (25 g) 1-2 dk. çırpma teliyle çırpın. Sütü ekleyip çırpın. Unu eleyerek ekleyip karıştırın.
  • Karışımı tencereye alarak kısık ateşte karıştırın. Bir iki baloncuk çıktıktan sonra biraz daha karıştırıp, kıvamı katılaşınca ocaktan alın. Tereyağını ekleyip, karıştırarak eritin. Kaseye alıp üzerine değecek şekilde streçleyin ve kenara alın.
  • Temiz, kuru bir kasede iki adet yumurta akını toz şekerle (30 g) birlikte mereng kıvamına gelene kadar 4-5 dakika çırpın. Sarı kremayı yavaşça merengin üzerine dökün ve söndürmemeye dikkat ederek spatula ile fold edin.
  • Karışımı sufle kaplarının tamamı dolacak şekilde bölüştürün. Üzerini düzleştirin ve kenarlarını peçete yardımı ile temizleyin. Kalıbın kenarlarını içe doğru silin.
  • 14-15 dk. önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri veya Pınar Kahvaltı Kreması ilave ederek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Unu topaklanmaması için eleyerek ekleyin.
*Fırını önceden ısıtın ve sufleleri sıcak bir fırında pişirin.
*Suflelerin kenarlarının kabarması için sufle kaplarını iyi yağlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.8
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pratik Waffle Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi
11B Görüntüleme
Çikolata Soslu Profiterol Tarifi
41B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.