Tarif

Kestaneli Sufle Tarifi

Mevsimin favori tariflerinden biri olacak olan Kestaneli Sufle, özel günlerde veya davetlerde misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir seçenektir. Peki, orijinal sufle nasıl yapılır? Sufle yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için tam kıvamında kestaneli sufle tarifi ile karşınızdayız.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Kestaneli Sufle Tarifi
Paylaş
  • 4B
  • 28
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g kestane
2 adet yumurta sarısı
25 g toz şeker
140 ml Pınar Süt
Pınar
30 g un
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet yumurta akı
30 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kestaneleri yıkayıp kurulayın ve yanlamasına çizik atın. İsterseniz fırında isterseniz suda haşlayın. Piştikten sonra kabuklarını temizleyip, bıçakla küçük küçük doğrayın. Kenara alın.
  • 4 adet 8 cm’lik sufle kabının içini tamamen tereyağı ile yağlayın ve her yerine gelecek şekilde toz şeker serpin.
  • Fırını 200°C’ye ayarlayın.
  • İki adet yumurta sarısı ve toz şekeri (25 g) 1-2 dk. çırpma teliyle çırpın. Sütü ekleyip çırpın. Unu eleyerek ekleyip karıştırın.
  • Karışımı tencereye alarak kısık ateşte karıştırın. Bir iki baloncuk çıktıktan sonra biraz daha karıştırıp, kıvamı katılaşınca ocaktan alın. Tereyağını ekleyip, karıştırarak eritin. Kaseye alıp üzerine değecek şekilde streçleyin ve kenara alın.
  • Temiz, kuru bir kasede iki adet yumurta akını toz şekerle (30 g) birlikte mereng kıvamına gelene kadar 4-5 dakika çırpın. Sarı kremayı yavaşça merengin üzerine dökün ve söndürmemeye dikkat ederek spatula ile fold edin.
  • Karışımı sufle kaplarının tamamı dolacak şekilde bölüştürün. Üzerini düzleştirin ve kenarlarını peçete yardımı ile temizleyin. Kalıbın kenarlarını içe doğru silin.
  • 14-15 dk. önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri veya Pınar Kahvaltı Kreması ilave ederek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Unu topaklanmaması için eleyerek ekleyin.
*Fırını önceden ısıtın ve sufleleri sıcak bir fırında pişirin.
*Suflelerin kenarlarının kabarması için sufle kaplarını iyi yağlayın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.7
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Helvai Hakani
40 Dakika
4-6 Kişilik
92B Görüntüleme
Ramazan Lokması
45 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Churros
45 Dakika
2 Kişilik
62B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.