- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Karamel Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
Tarif
Karamel Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
Çok hafif bir lezzetle karşınızdayım. Son derece lezzetli karamel soslu sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 31B
- 161
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz şeker
150 g irmik
2-3 damla vanilya özütü
Karamel Sos için:
200 g toz şeker
8 g mısır nişastası
Nasıl Yapılır?
- 1İrmik tatlısı için: Süt, toz şeker, irmik ve vanilyayı bir tencereye alıp kısık ateşte ara ara karıştırarak kıvam alana kadar kaynatın.
- 2Karamel Sos için: toz şekeri bir sos tavasına alıp hiç karıştırmadan en düşük ısıda şekerin tamamen erimesini bekleyin.
- 3Şeker tamamen eriyip altın rengini aldıktan sonra süt ile nişastayı bir kasede güzelce çırparak açın. Eriyen şekerin üzerine döküp hızlıca karıştırın. Son olarak tereyağını da ekleyerek karamel sosunuzu tamamlayın.
- 4Bu esnada kaynayan ve kıvam alan irmik tatlısını ister orta boy bir borcama isterseniz de porsiyonluk kaselere eşit miktarda dökün.
- 5En az 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
- 6Servis etmeden önce hazırladığınız karamel sosu üzerine dökün ve dilerseniz kırık ceviz ile süsleyerek servis edin.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?