Kısık Ateş
Tarif

Karamel Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Çok hafif bir lezzetle karşınızdayım. Son derece lezzetli karamel soslu sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Karamel Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 31B
  • 161
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l Pınar Süt veya Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
200 g toz şeker
150 g irmik
2-3 damla vanilya özütü
Karamel Sos için:
200 g toz şeker
240 ml Pınar Süt
Pınar
8 g mısır nişastası
25 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • İrmik tatlısı için: Süt, toz şeker, irmik ve vanilyayı bir tencereye alıp kısık ateşte ara ara karıştırarak kıvam alana kadar kaynatın.
  • Karamel Sos için: toz şekeri bir sos tavasına alıp hiç karıştırmadan en düşük ısıda şekerin tamamen erimesini bekleyin.
  • Şeker tamamen eriyip altın rengini aldıktan sonra süt ile nişastayı bir kasede güzelce çırparak açın. Eriyen şekerin üzerine döküp hızlıca karıştırın. Son olarak tereyağını da ekleyerek karamel sosunuzu tamamlayın.
  • Bu esnada kaynayan ve kıvam alan irmik tatlısını ister orta boy bir borcama isterseniz de porsiyonluk kaselere eşit miktarda dökün.
  • En az 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Servis etmeden önce hazırladığınız karamel sosu üzerine dökün ve dilerseniz kırık ceviz ile süsleyerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kefirli Sütlaç Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karadutlu Panna Cotta Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
60B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Dr Demir
· 27.05.2020

Karamel sos irmik dinlenirken dışarıda mi beklemeli buzdolabına konmalı mı ?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 27.05.2020

Merhabalar dışarda beklemesi daha iyi dolaba koyarsanız koyulaşır.

Narges Asgari
· 12.12.2020

bu mukemel tarifiniz için teşekur ederim ben yabanciyim ve eşim turkTurk yemeklerden hiç anlamiyorum ve sizin tarifeleriniz sayesinde çok guzel tatli yaptimVe tadina bayildim

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 13.12.2020

Ellerinize sağlık, afiyet olsun 👏😋

Bs be
· 05.01.2021

Merhaba mısır nişastası yerine buğday nişastası olur mu😌

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 05.01.2021

Merhabalarrevet kullanabilirsiniz:)