- Tarifler
- Sıcak ve Soğuk Meze
- Kimyonlu Domates Kızartması
Tarif
Kimyonlu Domates Kızartması
Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklardan kimyonlu domates kızartması tarifi! Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz enfes kimyonlu domates kızartması yapmanın püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Kızartma

Paylaş
- 44B
- 261
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g süzme yoğurt
4-5 adet domates
10 g kimyon
80 g zeytinyağı
yeteri kadar kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Domatesleri iki veya dört parçaya bölüp zeytinyağı ile derin bir tavada kızartın.
- 2Bir kabın içinde süzme yoğurdu çırpın ve servis tabağına alın.
- 3Domatesler yumuşayıp kızarınca tuzu ve kimyonu ilave edip ocağın altını kapatın.
- 4Daha sonra elinizi yakmadan bir çatal ile domateslerin kabuklarını soyun.
- 5Hazır olan domatesi tavadaki yağı ile beraber tabaktaki süzme yoğurdun üzerine dökerek servis yapın.
Püf Noktası
*Dilerseniz bu tarifi Pınar Beyaz veya Pınar Labne ile deneyebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar (8)
Tarifler çok güzel ama görselleri büyütüp bakmak istiyoruz😞Lütfen bunu teknik ekip halledebilir mi? Tabaklar küçük kaldığı için detaylara büyütüp bakmak istiyorum😂evet gözüm bozuldu pandemide🙄
Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi