- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kurban Eti Kavurması Tarifi
Kurban Eti Kavurması Tarifi
![Kurban Eti Kavurması Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/493db52ec16f40a996093faa72ffd1d72adf369c.jpeg)
- 68B
- 69
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencereye ince doğranmış kuyruk yağını ekleyip kavurmaya başlayın.
- 2Yağ erimeye başladığında kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini tencereye ekleyin. Etler suyunu çekip salana kadar yüksek ateşte kavurmaya devam edin.
- 3Daha sonra kısık ateşe alın. Üzeri kızarıp kahverengi bir görünüm alıncaya ve tamamen suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın. Pişme esnasında ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
- 4Etler yumuşayıp piştikten sonra; tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber gibi dilediğiniz baharatlarla etinizi lezzetlendirip güzelce karıştırın.
- 5Ocaktan aldığınız kavurmayı, kendi tenceresinde kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
Kavurma Yapmanın Püf Noktaları:
*Kavurma Kurban Etinin Neresinden Yapılır? Kavurma, koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından hazırlanır.
*Kuyruk yağı yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.
*Dilerseniz kavurmanızı soğanlı da yapabilirsiniz. Soğanları etleri kavurma esnasında ekleyebilirsiniz.
*Dilerseniz baharat çeşitlerini ve seviyesini tadarak artırabilirsiniz.
*Mümkünse kurban etini 2-3 gün kadar +4°C’de dinlendirin.
*Kurban Eti Yıkanır mı? Kurban etini hemen kullanacaksanız eğer bol suda güzelce yıkayıp süzdürmeyi ihmal etmeyin.
*Tuz etin sertleşmesine sebep olduğu için tüm baharatları et piştikten sonra eklemeye özen gösterin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Kısık Ateş](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/df868aaad0c5a83c1e45e0b84a4ed9e7fba66aab.png)
Benzer Kırmızı Et Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.