Kısık Ateş
Tarif

Kurban Eti Kavurması Tarifi

Kurban Bayramının olmazsa olmazı kavurmaya sofranızda yer açmaya hazır mısınız? Son günlerin en çok merak edilen tariflerin başında kavurma geliyor. Kavurma kurban etinin neresinden yapılır? Kavurma nasıl yapılır? Kurban eti kavurması nasıl pişirilir? Lokum kıvamında kavurma yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Kavurma
Kurban Eti Kavurması Tarifi
Paylaş
  • 72B
  • 73
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kuyruk yağı
1 kg kuşbaşı kuzu eti
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
tercihen kimyon
tercihen kekik
tercihen pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencereye ince doğranmış kuyruk yağını ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Yağ erimeye başladığında kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini tencereye ekleyin. Etler suyunu çekip salana kadar yüksek ateşte kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra kısık ateşe alın. Üzeri kızarıp kahverengi bir görünüm alıncaya ve tamamen suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın. Pişme esnasında ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Etler yumuşayıp piştikten sonra; tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber gibi dilediğiniz baharatlarla etinizi lezzetlendirip güzelce karıştırın.
  • Ocaktan aldığınız kavurmayı, kendi tenceresinde kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Kavurma Yapmanın Püf Noktaları:
*Kavurma Kurban Etinin Neresinden Yapılır? Kavurma, koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından hazırlanır.
*Kuyruk yağı yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.
*Dilerseniz kavurmanızı soğanlı da yapabilirsiniz. Soğanları etleri kavurma esnasında ekleyebilirsiniz.
*Dilerseniz baharat çeşitlerini ve seviyesini tadarak artırabilirsiniz.
*Mümkünse kurban etini 2-3 gün kadar +4°C’de dinlendirin.
*Kurban Eti Yıkanır mı? Kurban etini hemen kullanacaksanız eğer bol suda güzelce yıkayıp süzdürmeyi ihmal etmeyin.
*Tuz etin sertleşmesine sebep olduğu için tüm baharatları et piştikten sonra eklemeye özen gösterin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
İslim Kebabı Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.