- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Café De Paris Soslu Bonfile Tarifi
Tarif
Café De Paris Soslu Bonfile Tarifi
Herkesin merak ettiği Café de Paris Soslu Bonfile tarifimiz artık yayında! Cafe de Paris Sos tarifi nasıl yapılır? Cafe de Paris soslu dana bonfile yapımı ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
40 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 175B
- 250
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Dana Bonfile için:
200 g dana bonfile
tuz&karabiber
az miktarda zeytinyağı
Cafe de Paris Sos için:
1 diş sarımsak
6 dal dereotu
3 g köri
3 g kimyon
3 g zerdeçal
40 g rokfor peyniri
Nasıl Yapılır?
- 1Bonfilenin üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edin ve önceden ısıtılmış döküm bir tavada mühürleyin.
- 2Her yüzünü mühürlediğiniz bonfileyi yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın.
- 3Önceden ısıtılmış 200°C fırında istenilen kıvama gelene kadar pişirin.
- 4Bir sos tenceresine doğranmış sarımsak, dereotu, hardal ve geri kalan tüm toz baharatları ilave edin. Akabinde kremayı ekleyin ve karıştırarak kaynatın.
- 570-85°C arasına ulaşan sosu ocaktan alın. Aksi takdirde sosta kesilme olabilir.
- 6Ocaktan aldığınız sosa küp şeklinde doğranmış tereyağını ilave ederek karıştırın, homojen kıvam almasını sağlayın.
- 7Ardından rokfor peynirini ekleyin ve sos karışımına yedirin. Bu aşamadan sonra cafe de paris sosu hazır olmuş olacaktır.
- 8Fırında pişen bonfileyi 2-3 cm kalınlığında dilimleyin.
- 9Servis tabağına aldığınız bonfile dilimlerinin üzerine sosu gezdirerek sıcak olarak servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?