Tarif

Café De Paris Soslu Bonfile Tarifi

Herkesin merak ettiği Café de Paris Soslu Bonfile tarifimiz artık yayında! Cafe de Paris Sos tarifi nasıl yapılır? Cafe de Paris soslu dana bonfile yapımı ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
40 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 117B
  • 245
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Dana Bonfile için:
200 g dana bonfile
tuz&karabiber
az miktarda zeytinyağı
Cafe de Paris Sos için:
1 diş sarımsak
6 dal dereotu
15 g Pınar Hardal
Pınar
3 g köri
3 g kimyon
3 g zerdeçal
70 g Pınar Krema
Pınar
100 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
40 g rokfor peyniri

Nasıl Yapılır?

  • Bonfilenin üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edin ve önceden ısıtılmış döküm bir tavada mühürleyin.
  • Her yüzünü mühürlediğiniz bonfileyi yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında istenilen kıvama gelene kadar pişirin.
  • Bir sos tenceresine doğranmış sarımsak, dereotu, hardal ve geri kalan tüm toz baharatları ilave edin. Akabinde kremayı ekleyin ve karıştırarak kaynatın.
  • 70-85°C arasına ulaşan sosu ocaktan alın. Aksi takdirde sosta kesilme olabilir.
  • Ocaktan aldığınız sosa küp şeklinde doğranmış tereyağını ilave ederek karıştırın, homojen kıvam almasını sağlayın.
  • Ardından rokfor peynirini ekleyin ve sos karışımına yedirin. Bu aşamadan sonra cafe de paris sosu hazır olmuş olacaktır.
  • Fırında pişen bonfileyi 2-3 cm kalınlığında dilimleyin.
  • Servis tabağına aldığınız bonfile dilimlerinin üzerine sosu gezdirerek sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Fırında Kök Sebzeli Kuzu Pirzola Tarifi
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ankara Tava Tarifi
100 Dakika
2-4 Kişilik
29B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Hardallı Patates Püreli Cızbız Köfte Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Mete Ünal
· 30.12.2020

Tek kelime muazzam :)

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 30.12.2020

Süper 👏😅