Tarif

Kütük Pasta Tarifi

Kütük pasta (Yılbaşı Pastası) nasıl yapılır? Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan kütük pasta yapmanın püf noktaları nelerdir?
90 Dakika
6-8 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 11B
  • 77
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet büyük boy yumurta
120 g toz şeker
80 g un
10 g nişasta
30 g kakao
Çikolata Kaplama için:
150 g kuvertür çikolata
Kreması için:
250 ml Pınar Süt
Pınar
60 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
20 g nişasta
20 g un
10 g Pınar Tereyağı
Pınar
180 g Pınar Choco Labne
Pınar
Arası için:
kavrulmuş fındık

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 160°C’ye ayarlayın.
  • Keki için: Un (80 g), nişasta (10 g) ve kakaoyu (30 g) bir kaba eleyin.
  • Yumurtaları bir kaba kırın ve çırpmaya başlayın. Yumurtalar kabarıp beyazladığı zaman toz şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Kuru karışımı 3 seferde, spatula ile yumurtalı karışıma karıştırın. Karışımı söndürememek için hızlı hareket etmeyin, alttan yukarı doğru karıştırın.
  • 18 cm’lik çember kalıba karışımı dökün ve fırına verin. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın. 30-35 dakika kontrol ederek pişirin.
  • Çikolata kaplama için: Doğranmış çikolatayı benmaride eritin ve yağlı kağıda ince tabaka halinde yayın. Üzerine tekrar yağlı kağıt serin ve ince bir merdane yardımıyla rulo yapıp, donması için buzdolabına koyun.
  • Kreması için: Tereyağı ve choco labne hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, bir tur karıştırın. Ocağa alarak orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Karışım kaynayınca hemen altını kapatın ve kenara alın. İçine tereyağı ve choco labneyi ekleyerek karıştırın.
  • Üzerini streçle kapatın ve oda ısısına geldiğinde soğuması için buzdolabına koyun.
  • Pandispanya keki oda ısısına geldiğinde yatay olarak 3 eşit parça kesin. Pastanızı hemen tüketmeyecekseniz kekin her katını şekerli süt ile ıslatabilirsiniz.
  • 1 kat pandispanya, 1 kat krema harcı, kavrulmuş fındık ekleyin. İşlemi tekrarlayın.
  • Pastanın etrafına da ince şekilde krema sürün.
  • Dolaptan çıkardığınız rulo haldeki çikolatayı, açın. Kendiliğinden kırılacaktır. Dikey şekilde pastanın etrafına yerleştirin. Sürdüğünüz krema çikolataları tutmaya yarayacaktır.
  • Hazır olan pastanızı buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Çikolatalı Yeni Yıl Pastası Tarifi
3B Görüntüleme
Kayısı Dolgulu Sandviç Bisküvili Pasta Tarifi
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bol Çilekli Pasta Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (1)

BelginKırıcı
· 01.01.2022

Choco labne yerine herhangi bir labne ile yapılamaz mı