Tarif

Güveçte Etli Bamya Tarifi

Yerken doyma hissinizi unutturacak cinsten harika bir yemek, Güveçte Etli Bamya nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Güveçte Etli Bamya Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 110
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kınalı bamya
1 adet kuru soğan
250 g antrikot
2 adet olgun domates
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 ml zeytinyağı
3 diş sarımsak
20 g domates salçası
2 adet kuru biber, tercihen acı
300 ml su
1/2 adet limon

Nasıl Yapılır?

  • Bamyaların kafa taraflarını bıçak yardımıyla temizleyip güzelce yıkayın. Dilerseniz su dolu bir kabın içine limon suyu sıkıp bamyaları içine bırakın.
  • Kuru soğanı brunoise, antrikotu ise kuşbaşı doğrayıp bir kenara alın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup ufak küpler halinde doğrayın.
  • Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı ısıtmaya başlayın. Kızmaya başlayan yağa doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin.
  • Soğan ve sarımsaklar biraz kavrulduktan sonra kuşbaşı etleri ilave edin, etler suyunu salıp çekmeye başladığında domates salçasını ekleyip sotelemeye devam edin.
  • Daha sonra doğranmış domates ve kuru biberleri ilave edip güzelce karıştırın. Üzerine yavaş yavaş 300 ml kadar su ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Etler biraz yumuşadıktan sonra bu işleme güveçte devam edin.
  • Toprak güveç kabına bu karışımın ilk önce yarısını alın, ayıklanmış ve yıkanmış bamyaları üzerine ilave edin.
  • Daha sonra diğer yarısını ekleyin.
  • Yemeği fırına vermeden önce üzerine yarım limon suyu sıkıp kalan limon kabuğunu üzerinde bırakın ki pişerken tadı yemeğe geçsin.
  • Kapağını kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saate yakın pişirin. Ardından güvecin kapağını alın, 15 dk. da ağzı açık şekilde pişmeye bırakın.
  • Pişen güveci kesinlikle karıştırmadan olduğu gibi servis etmenizi öneririm. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Semizotu Yemeği Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
97B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mandalinalı Pırasa Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
İmambayıldı Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
107B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Belgin Alpdoğan
· 25.07.2020

🤢🤢🤮🤮

Murat Yıldız
· 26.07.2020

😂😂