Tarif

Kuzu Etli Şevketi Bostan Tarifi

Ege’nin şifa kaynağı şevketi bostan tarifi nasıl yapılır? Kuzu etli terbiyeli şevket-i bostan tarifinin püf noktaları nelerdir?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Paylaş
  • 91B
  • 101
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg şevketi bostan
50 ml zeytinyağı
400 g kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
750 ml sıcak su
30 ml limon suyu
20 g un
8-10 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Şevket-i Bostanın beyaz kök kısımları ile yeşil yaprak kısımları ayrılır. Kök kısımları (eğer var ise) ortasındaki odunsu yapıdan temizlenir. Yarım cm eninde, 3-4 cm uzunluğunda doğranır. Kararmaması için suda bekletilir.
  • Derin bir tencerede zeytinyağı kızdırılır. Kuşbaşı kuzu etleri kabuk bağlayıncaya kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar eklenir, kısık ateşte soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavrulur.
  • Şerit şerit doğranmış şevketi bostanlar tencereye atılır, 5 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirilir.
  • Sıcak suyu verilir ve pişmeye bırakılır. Sert yapıdaki köklerin pişip yumuşaması 50 ile 75 dakika arası sürer. Bu yüzden ara ara kontrol etmenizde fayda var.
  • Şevketi Bostanlar yumuşadıktan sonra derin bir kaseye kendi suyundan iki kepçe alınır, limon suyu eklenir. Unu da yavaş yavaş bu kaseye eklerken sürekli çırpma teli ile karıştırılır. Böylelikle terbiyenin topaklanması engellenmiş olur. Hazırlanan terbiye tencereye geri boşaltılır ve tuzu ilave edilir.
  • Kaynadıktan sonra tencerenin altı kapatılır ve yemek dinlenmeye bırakılır.
  • Yeşil yapraklar doğrandıktan sonra ayrı bir tavada yumuşayana kadar sotelenir.
  • Şevket-i Bostanın üzerine sotelenmiş yeşil yapraklar konarak suyunun akmaması için çukur bir tabakta sıcak olarak servis edilir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Serkan Çakır
Serkan Çakır
GastroTire Restoran Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote Tarifi
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
62B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
158B Görüntüleme

Yorumlar (2)

BirgülÖztürk
· 26.04.2021

Pazara gidemiyoruz ki, Şevket i bostan sabah çok erken saatlerde satılıyor, bir de pandemi var.

Uzman Serkan Çakır bu yorumu beğendi
Serkan Çakır
· 12.05.2021

Ne yazık ki 😔