Tarif

Kuzu Etli Şevketi Bostan Tarifi

Ege’nin şifa kaynağı şevketi bostan tarifi nasıl yapılır? Kuzu etli terbiyeli şevket-i bostan tarifinin püf noktaları nelerdir?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 131B
  • 101
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg şevketi bostan
50 ml zeytinyağı
400 g kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
750 ml sıcak su
30 ml limon suyu
20 g un
8-10 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Şevket-i Bostanın beyaz kök kısımları ile yeşil yaprak kısımları ayrılır. Kök kısımları (eğer var ise) ortasındaki odunsu yapıdan temizlenir. Yarım cm eninde, 3-4 cm uzunluğunda doğranır. Kararmaması için suda bekletilir.
  • Derin bir tencerede zeytinyağı kızdırılır. Kuşbaşı kuzu etleri kabuk bağlayıncaya kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar eklenir, kısık ateşte soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavrulur.
  • Şerit şerit doğranmış şevketi bostanlar tencereye atılır, 5 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirilir.
  • Sıcak suyu verilir ve pişmeye bırakılır. Sert yapıdaki köklerin pişip yumuşaması 50 ile 75 dakika arası sürer. Bu yüzden ara ara kontrol etmenizde fayda var.
  • Şevketi Bostanlar yumuşadıktan sonra derin bir kaseye kendi suyundan iki kepçe alınır, limon suyu eklenir. Unu da yavaş yavaş bu kaseye eklerken sürekli çırpma teli ile karıştırılır. Böylelikle terbiyenin topaklanması engellenmiş olur. Hazırlanan terbiye tencereye geri boşaltılır ve tuzu ilave edilir.
  • Kaynadıktan sonra tencerenin altı kapatılır ve yemek dinlenmeye bırakılır.
  • Yeşil yapraklar doğrandıktan sonra ayrı bir tavada yumuşayana kadar sotelenir.
  • Şevket-i Bostanın üzerine sotelenmiş yeşil yapraklar konarak suyunun akmaması için çukur bir tabakta sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Gia Restoran - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Brüksel Lahanası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
33B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
64B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Ispanak Bastı Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (2)

BirgülÖztürk
· 26.04.2021

Pazara gidemiyoruz ki, Şevket i bostan sabah çok erken saatlerde satılıyor, bir de pandemi var.

Uzman Serkan Çakır bu yorumu beğendi
Serkan Çakır
· 12.05.2021

Ne yazık ki 😔