Tarif

Yöresel Şiveydiz Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Taze Sarımsak! Taze Sarımsak faydaları nelerdir? Taze Sarımsak ile hangi tarifler yapılabilir? Kuzu etli taze sarımsak yemeği, terbiyeli şiveydiz tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Lezzetli Şiveydiz tarifi: Antep usulü Şiveydiz yapımı… Gaziantep mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan Şiveydizin orijinal tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Paylaş
  • 2B
  • 26
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu kol kemiksiz
125 g haşlanmış nohut
1,5 kg taze yeşil soğan
2 kg taze sarımsak
350 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
15 ml zeytinyağı
5 g tuz
5 g karabiber
Üzeri için:
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g kuru nane

Nasıl Yapılır?

  • Taze sarımsakları ve taze soğanları yıkayıp kök ve sap kısımları olmak üzere ikiye ayırın. Her iki sebzenin de kök kısımlarını verev şeklinde doğrayın. Artan sap kısımlarını Öcce tarifinde kullanmak üzere kenara ayırın.
  • Geniş bir tencerede kuzu etini üzerini hafif geçecek kadar suda haşlayın. Ara ara kontrol edip üzerinde oluşan köpükleri temizleyin. Etler biraz pişince içerisine haşlanmış nohutları ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Etler istediğimiz yumuşaklığa gelince içerisine doğradığınız taze soğan ve taze sarımsakları ekleyin.
  • Terbiyesi için: Bir tencerede süzme yoğurt ve yumurtayı ocakta güzelce karıştırarak ısıtın. Hazırlamış olduğunuz çorbadan bir kepçe su alıp yumurtalı karışıma yavaşça ekleyin. İki karışımı da sürekli karıştırarak ısılarının eşitlenmesini sağlayın.
  • Tuz ve karabiberle lezzetlendirip biraz dinlenmeye bırakın. Bu esnada üzeri için kızgın tereyağında kuru nane kavurun.
  • Güzel bir servis kasesine aldığınız Şiveydiz’in üzerine hazırladığınız naneli sosu gezdirerek sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar (5)

Esra Tokat
· 20.07.2022

Mükemmel görünüyor, şifa deposu. Ellerine sağlık şefim 😍

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Hülya Cil
· 31.07.2022

Şifadır bu şefim şifa biz gaziantepliler kışı bununla geçiririz ellerinize sağlık 👏

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 31.07.2022

Kesinlikle öyle, çok teşekkürler 🙏👍🤗

Hülya Cil
· 31.07.2022

Buna taze bakla da koyar annelerimiz 👌

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 31.07.2022

Çok yakışır 👍👍

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
42B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
64B Görüntüleme