Tarif

Yöresel Şiveydiz Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Taze Sarımsak! Taze Sarımsak faydaları nelerdir? Taze Sarımsak ile hangi tarifler yapılabilir? Kuzu etli taze sarımsak yemeği, terbiyeli şiveydiz tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Lezzetli Şiveydiz tarifi: Antep usulü Şiveydiz yapımı… Gaziantep mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan Şiveydizin orijinal tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 65B
  • 47
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu kol kemiksiz
125 g haşlanmış nohut
1,5 kg taze yeşil soğan
2 kg taze sarımsak
350 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
15 ml zeytinyağı
5 g tuz
5 g karabiber
Üzeri için:
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g kuru nane

Nasıl Yapılır?

  • Taze sarımsakları ve taze soğanları yıkayıp kök ve sap kısımları olmak üzere ikiye ayırın. Her iki sebzenin de kök kısımlarını verev şeklinde doğrayın.
  • Geniş bir tencerede kuzu etini üzerini hafif geçecek kadar suda haşlayın. Ara ara kontrol edip üzerinde oluşan köpükleri temizleyin. Etler biraz pişince içerisine haşlanmış nohutları ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Etler istediğimiz yumuşaklığa gelince içerisine doğradığınız taze soğan ve taze sarımsakları ekleyin.
  • Terbiyesi için: Bir tencerede süzme yoğurt ve yumurtayı ocakta güzelce karıştırarak ısıtın. Hazırlamış olduğunuz çorbadan bir kepçe su alıp yumurtalı karışıma yavaşça ekleyin. İki karışımı da sürekli karıştırarak ısılarının eşitlenmesini sağlayın.
  • Tuz ve karabiberle lezzetlendirip biraz dinlenmeye bırakın. Bu esnada üzeri için kızgın tereyağında kuru nane kavurun.
  • Güzel bir servis kasesine aldığınız Şiveydiz’in üzerine hazırladığınız naneli sosu gezdirerek sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
11B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Enginar Oturtma Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
64B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Esra Tokat
· 20.07.2022

Mükemmel görünüyor, şifa deposu. Ellerine sağlık şefim 😍

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Hülya Cil
· 31.07.2022

Şifadır bu şefim şifa biz gaziantepliler kışı bununla geçiririz ellerinize sağlık 👏

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 31.07.2022

Kesinlikle öyle, çok teşekkürler 🙏👍🤗

Hülya Cil
· 31.07.2022

Buna taze bakla da koyar annelerimiz 👌

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 31.07.2022

Çok yakışır 👍👍