- Tarifler
- Fast Food Tarifleri
- Kuzu Göbeği Mantarlı Dürüm Tarifi
Tarif
Kuzu Göbeği Mantarlı Dürüm Tarifi
Her öğün afiyetle tüketebileceğiniz nefis bir dürüm önerisiyle geldim. Son derece kolay, alışılmışın dışında bir lezzet olan; pastırmalı, yumurtalı, labne peynirli, bol yeşillikli ve en önemlisi harika bir aromaya sahip mantarlı dürüm tarifi nasıl yapılır? Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık pratik dürüm yapmanın püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
1 Kişilik
Fast Food Tarifleri
Tava
Paylaş
- 10B
- 68
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
2 tutam tuz
1 adet taze lavaş
3 yaprak pazı
1 dal taze soğan
5 adet kuzu göbeği mantarı
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurtayı az miktarda tuz ile çırpın.
- 2Bir tavada tereyağını eritin üzerine çırpılmış yumurtayı dökerek pişirin.
- 3Bu esnada lavaşın üzerine labne peynirini sürün. Üzerine pişen yumurtayı alın.
- 4Doğranmış pazı yaprakları ve taze soğanı aynı tavada 1-2 dk. kavurup lavaşın üzerine alın.
- 5Biraz daha tereyağı eklediğiniz tavada pastırma dilimlerini hafif kızartın ve lavaşın üzerine alın.
- 6Son olarak kuzu göbeği mantarlarını iri iri doğrayıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak 3-4 dk. pişirin.
- 7Hazır olan mantarları da lavaşın üzerine alarak lavaşı güzelce sarın.
- 8Dürüm haline getirdikten sonra, tereyağlı tavada dışını kızartın ve sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Dilediğiniz mantar çeşidiyle aynı tarifi uygulayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Serkan Çakır
Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Fast Food Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.