Tarif

Milchbrötchen

Nefis Alman ekmeği tarifi: Milchbrötchen (yumuşak sütlü ekmek) nasıl yapılır? Özellikle kahvaltıda taze olarak tüketilen bu küçük sütlü ekmekler, yumuşacık dokusu ile gerçekten çok leziz! Orijinal milchbrötchen tarifi ve püf noktaları....
65 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Milchbrötchen
Paylaş
  • 9B
  • 60
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Süt, ılık
Pınar
30 g toz şeker
10 g kuru maya
500 g un
1 tutam tuz
2 adet orta boy yumurta, oda ısısında
100 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
Üzerine Sürmek için:
20 ml Pınar Süt
Pınar
1 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

  • Ilık sütün içine toz şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştırın. 5 dakika kenarda bekletin.
  • Tereyağını yakmadan eritin üzerinde oluşan köpüğü temizlemeyi unutmayın.
  • Un ve tuzu stand mikserin kabına koyun, ortasını açın. Palet ucunu takın.
  • Mayalı karışımı ortasına dökün ve orta hızda karıştırmaya başlayın
  • Yumurtaları tek tek ekleyin, karıştırın.
  • Erittiğiniz tereyağını yavaş yavaş ekleyin. 3-4 dakika yoğurun. Önce cıvık olup, sonra toparlanacak ve hafif yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
  • Tezgahı hafifçe unlayıp hamuru tezgaha alın, elinizle toparlayıp temiz bir kaba alın, streçleyin ve mayalanmaya bırakın.
  • Hamur 2 katına çıktığında tekrar tezgaha alın ve 70-80 gramlık bezeler haline getirip tepsinize birbirine yapışmayacak ama çok boşluk olmayacak şekilde dizin. Üzerini temiz bir bez ile örtün.
  • Fırını 190°C ısıtın.
  • Bezelerin üzeri için süt ile açığınız yumurta sarısını sürün.
  • Üzeri güzelce kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika 190°C’lik fırında kontrollü olarak pişirin.
  • Hazır olan Milchbrötchen’i dilediğiniz peynir ve reçel çeşitleriyle afiyetle tüketebilirsiniz..

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Beyaz Ekmek
60 Dakika
6-8 Kişilik
41B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Foccacia
60 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.