- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Hamburger Ekmeği Tarifi
Hamburger Ekmeği Tarifi
- 48B
- 379
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Su, toz şeker ve kuru mayayı hamur yoğurma mikserine veya bir yoğurma kabına alın. 5 dakika fermente edin.
- 2Tuz, oda sıcaklığında tereyağı, 1 adet yumurta ve unu da ekleyin, 15 dakika boyunca yoğurun. Yoğurduğunuz bu hamuru 2 saat fermente edin.
- 32 saatin sonunda elinizle 1 dakika daha yoğurun, ortalama 25-30 gr’lık bezelere ayırın ve yuvarlayarak şekil verin.
- 4Bu bezeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine hafif şekilde bastırın. Bu şekilde 1 saat daha mayalandırın.
- 51 saatin sonunda üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- 6Önceden ısıtılmış 190-200°C fırında 17-20 dk. arası üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen hamburger ekmeklerinin üzerini temiz bir bezle kapatmak ekmeğin yumuşak kalmasını sağlayacaktır.
Püf Noktası
*20 g kuru maya yerine 40 g yaş maya kullanabilirsiniz.
*Bu ölçülerden 6 ile 8 adet arası hamburger ekmeği çıkmaktadır.
*Pişen hamburger ekmeklerinin üzerini temiz bir bezle kapatmak ekmeğin yumuşak kalmasını sağlayacaktır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (15)
Çok küçük ve taş gibi oldu
merhaba Umut, ben tariflerimi eksiksiz adım adım vermeye çalışırım, eleştirin doğrultusunda ilk iş tarifi tekrar kontrol ettim. Fakat bir problem yok yazdıklarımızda sende tekrar kontrol edip sonucu benimle paylaşırsan minnettar kalırım. mutlaka yapım aşamasında eksik bir yer olmalı. örn; mayalama süresi ve ortam ısısı gibi.
Çokça her aşamada hamuru bekletmek ve 200 ° ısıtılmış fırına vermek, hepsi bu işin püf noktası. tamam ama sanırım çıkınca bir bez örterek yumuşak kalmasını saglamakta bilgi olarak verilmeli!Emeğinize sağlık ben denedim gayet kıvamında ve uygun birtarif