- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
Tarif
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
Kendi ekmeğinizi en güzel şekilde yapabilmeniz için harika bir tarif önerim var. Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi nasıl yapılır?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 49B
- 168
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g un
200 g tam buğday unu
325 ml su
75 g ekşi maya (yoksa yoğurt)
12 g tuz
3 g kuru maya
Nasıl Yapılır?
- 1Bütün malzemeler geniş bir yoğurma kabına alınır.
- 2Hamurun yüzeyi parlak bir kıvam alana kadar yoğurulur.
- 3Daha sonra üzerini temiz bir bezle kapatıp 1 saat dinlendirilir.
- 41 saatin sonunda yuvarlak şekil vererek 2 saat daha mayalanmaya bırakılır.
- 5Bu esnada fırın 200-220 dereceye ayarlanır.
- 6Mayalanan hamur porselen bir tencereye yerleştirilir ve fırına vermeden önce mutlaka fırının içine bir kase sıcak su koyulur. Bunun sebebi buhar yaparak ekmeğin iyi bir şekilde kabarmasını ve kabuk oluşmasını sağlamaktır.
- 740 dk. tencerenin kapağı açılmadan pişirilir. 40 dk. sonunda kapağı açılarak 20 dk. daha pişirilir.
- 8Pişen ekmek fırından çıkarılır ve dinlendirilir. Daha sonra keserek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*3 g kuru maya yerine 10 g yaş maya kullanabilirsiniz!
*Dilerseniz üzerine çörek otu ve susam serpebilirsiniz.
*Ekmeğin piştiğini anlamak için üstüne elinizle vurun, tok bir ses çıkarıyorsa ekmek olmuş demektir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
8-10 Kişilik