Tarif

Muzlu ve Hurmalı Dondurma Tarifi

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez lezzeti, özellikle Ramazan sofralarının baş tacı olan hurmanın dondurmayla müthiş uyumu... Hurmalı ve bol cevizli dondurma tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 18B
  • 29
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet hurma
4 adet anamur muz
15 g vanilya özü
180 g Pınar Muzlu Protein Yoğurt
Pınar
100 ml Pınar Kido Muzlu Süt
Pınar
40 g bal
50 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Muzlu protein yoğurdunu karıştırma kabına ekleyin.
  • 4 adet anamur muzu soyup doğrayarak blender haznesine ekleyin.
  • 8 adet hurmanın çekirdeklerini çıkarın ve 50 g ceviz içi ile beraber blender haznesine ekleyin.
  • 40 g bal, 100 ml muzlu süt ve 15 g vanilya özünü blender haznesine ekleyin.
  • Blender ile karışımınızı iyice karıştırdıktan sonra muzlu protein yoğurdunun üzerine ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımınızı uygun bir kaba aktararak üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
  • Dondurmanızı 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Dondurmanız dolapta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkartarak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Vanilyalı Dondurma Tarifi
19B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Böğürtlenli Labneli Dondurma Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.