Tarif

Muzlu ve Hurmalı Dondurma Tarifi

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez lezzeti, özellikle Ramazan sofralarının baş tacı olan hurmanın dondurmayla müthiş uyumu...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma
Dondurma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet hurma
4 adet anamur muz
15 g vanilya özü
180 g Pınar Muzlu Protein Yoğurt
Pınar
100 ml Pınar Kido Muzlu Süt
Pınar
40 g bal
50 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Muzlu protein yoğurdunu karıştırma kabına ekleyin.
  • 4 adet anamur muzu soyup doğrayarak blender haznesine ekleyin.
  • 8 adet hurmanın çekirdeklerini çıkarın ve 50 g ceviz içi ile beraber blender haznesine ekleyin.
  • 40 g bal, 100 ml muzlu süt ve 15 g vanilya özünü blender haznesine ekleyin.
  • Blender ile karışımınızı iyice karıştırdıktan sonra muzlu protein yoğurdunun üzerine ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımınızı uygun bir kaba aktararak üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
  • Dondurmanızı 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Dondurmanız dolapta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkartarak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
8B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İncirli Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik
6B