Tarif

Muzlu ve Hurmalı Dondurma Tarifi

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez lezzeti, özellikle Ramazan sofralarının baş tacı olan hurmanın dondurmayla müthiş uyumu...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma
Dondurma
Paylaş
  • 7B
  • 17
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet hurma
4 adet anamur muz
15 g vanilya özü
180 g Pınar Muzlu Protein Yoğurt
Pınar
100 ml Pınar Kido Muzlu Süt
Pınar
40 g bal
50 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Muzlu protein yoğurdunu karıştırma kabına ekleyin.
  • 4 adet anamur muzu soyup doğrayarak blender haznesine ekleyin.
  • 8 adet hurmanın çekirdeklerini çıkarın ve 50 g ceviz içi ile beraber blender haznesine ekleyin.
  • 40 g bal, 100 ml muzlu süt ve 15 g vanilya özünü blender haznesine ekleyin.
  • Blender ile karışımınızı iyice karıştırdıktan sonra muzlu protein yoğurdunun üzerine ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımınızı uygun bir kaba aktararak üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
  • Dondurmanızı 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Dondurmanız dolapta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkartarak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İncirli Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik
8B Görüntüleme