Tarif

Odun Ateşinde Pizza Tarifi

Odun ateşinde pizza, geleneksel İtalyan mutfağının özgün bir lezzeti olan pizza'nın eşsiz bir versiyonudur. Bu nefis yemeği hazırlamak için pizza hamuru ve sosunun özel tariflerini kullanacağız. Peki pizza hamuru nasıl yapılır? Pizzada kullanılan temel domates sos tarifi nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla odun ateşinde pizza yapmanın püf noktaları…
60 Dakika
6-8 Kişilik
Pizza Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 6B
  • 37
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
8 g kuru maya
5 g toz şeker
450 g Söke Pastalık Un
15 g tuz
300 ml oda sıcaklığında su
Sosu için:
1.5 kg domates, çekirdekleri çıkmış dörde bölünmüş
5-6 diş sarımsak
4-5 dal taze biberiye
1 tutam pul biber
1-2 tutam tuz&karabiber
5 g toz şeker
60 ml zeytinyağı
Üzeri için:
domates sos
rende mozzarella peyniri
Pınar Gurme Sucuk
Pınar
kırmızı soğan
taze biberiye

Nasıl Yapılır?

  • Kuru mayayı, toz şekeri ve bir miktar oda sıcaklığındaki suyu bir kapta karıştırın ve maya ve şeker çözülene kadar 10 dakika bekletin.
  • Unu derin bir kaba eleyerek alın, içine tuzu ekleyin ve ortasına bir çukur açın.
  • Oda sıcaklığındaki suyu ve beklettiğiniz mayalı suyu una ilave edin. Daha sonra yavaş yavaş karıştırarak hamura yedirin ve hamur toplanıncaya kadar elinizle yoğurun.
  • Temiz bir kaba yoğurduğunuz hamuru alın, üzerini nemli bir bezle kapatın ve yaklaşık 2 saat mayalanması için bekletin; hamurun iki katına çıkması gerekiyor.
  • Bu sırada domates sosunu hazırlamaya başlayın. Çekirdekleri çıkarılmış ve dörde bölünmüş domatesleri bir fırın kabına alın. Sarımsak, taze biberiye, pul biber, tuz, karabiber ve şekerle karıştırın. Son olarak tüm malzemelerin üzerine gelecek şekilde zeytinyağı gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında domatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişen domateslerin kabuklarını ve taze biberiyeleri çıkarın. Kısa bir süre rondodan geçirerek püre haline getirin.
  • Mayalanan hamuru dört eşit parçaya bölün ve elinizle yuvarlayarak düzeltin. Ardından temiz bir kaba bir miktar zeytinyağı gezdirin, hamurları kaba yerleştirin ve üzerini kapatıp bir süre daha mayalanmaya bırakın.
  • Hazır olan pizza hamurunu, elinizle esneterek istenilen boyutta açın, gerektiği yerde bir merdane kullanabilirsiniz. Hamurun yırtılmamasına dikkat edin. Ardından hamuru pişireceğiniz pizza küreğinin üzerine yerleştirin, tabanına un serpmeyi unutmayın.
  • Hazır olan domates sosunu açtığınız pizza hamurunun üzerine sürün. Rende mozzarella peyniri, dilimlenmiş sucuk, ince doğranmış kırmızı soğan ve taze biberiye yaprakları gibi malzemelerle pizzanızı zenginleştirin. Kenarlarına çok az miktarda zeytinyağı gezdirin.
  • Odun ateşinde pizza pişirme işlemine başlayın. Taş fırını iyice ısıttıktan sonra pizzayı dikkatlice yerleştirin ve kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
  • Daha sonra pizzayı fırından alın ve dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Ev tipi bir fırında pizza pişirecekseniz, önceden ısıtılmış 180°C’de kontrollü olarak üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
*Pizzanın üzerinde kullanılan malzemeleri damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.0
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kavurmalı Kolay Pizza
10 Dakika
1 Kişilik
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labneli Pizza
60 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Deniz Mahsullü Lavaş Pizza
35 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.