Tarif

Orman Kebabı Tarifi

Orman Kebabı tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Orman Kebabı Tarifi
Paylaş
  • 63B
  • 207
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g kuşbaşı kuzu eti
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet biber
30 g un
2 adet domates
200 g haşlanmış bezelye
20 g kuru kekik
1 l et suyu
8-10 g tuz
5 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağında kuşbaşı kuzu etini, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Sırasıyla küp doğranmış soğan, sarımsak, patates, havuç ve biberi ekleyin.
  • Hepsi kavrulunca unu ekleyip tekrar kavurun.
  • Küp doğranmış domates, haşlanmış bezelye ve kuru kekiği de ekleyerek tekrar karıştırın.
  • Üzerine 1 litre et suyunu ekleyin ve ocağın altını kısık ateşe alın.
  • Tuz, karabiber ve defne yaprağı ile tatlandırın.
  • Suyunu çektikten sonra ocaktan alın.
  • Dilerseniz kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber koyup servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Baharat oranını artırıp azaltabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Yenidünya Kebabı Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
38B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Kinoalı Sebzeli İsveç Köfte Tarifi
14B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Narlı Bonfile Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Osman Akkan
· 22.04.2020

Un nekadar eklicez ve 1 litre et suyubcekmesi cok uzun olmzami

Kısık Ateş
· 23.04.2020

Malzeme listesinde de belirtildiği üzere 30 g un yeterli olacaktır. Güzel bir sonuç almak için sabırlı olmanızı, etin suyunu çekene kadar beklemenizi öneriyoruz. Şimdiden elinize sağlık. 👍

Mustafa Erdoğan
· 04.05.2020

Yemek çok lezzetli oldu ama 1lt suyun kısık ateşte buharlaşması 45 dk dan daha uzun sürüyor bunun için süreyi güncellemenizi öneririm.

Kısık Ateş
· 04.05.2020

Eline sağlık Mustafa, afiyet olsun. 👏👍

Fatih Işık
· 29.06.2020

Gerçekten mükemmel bir tarif bu gün yaptım biraz sulu bıraktım ekmek banmayı severim 😁 acemi bir ahçı olarak gayet lezzetliydi biraz tuzu kaçırmışım onun dışında herkes parmaklarını yedi..😁 elinize emeğinize sağlık...

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 29.06.2020

Merhabalar, sizin elinize ve emeğinize sağlık 🙏👨‍🍳🙌