Tarif

Pasteis de Nata Tarifi

Portekiz’in meşhur tatlısı namı diğer Pasteis de Nata nasıl yapılır? Nata tatlısı ve püf noktaları...
60 Dakika
10-12 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 15B
  • 122
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet Pınar Milföy Hamuru
Pınar
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 ml Pınar Süt
Pınar
1/6 adet portakal kabuğu rendesi
1/6 adet limon kabuğu rendesi
1/6 adet elma kabuğu
2 adet çubuk tarçın
40 g toz şeker
25 g un
1 paket Pınar Kremilla Puding
Pınar
4 adet yumurta sarısı
Servis Önerisi:
toz tarçın
pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında olan milföy hamurlarının her katına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin.
  • Merdane ile hamuru dikdörtgen şeklinde açın. Açtığınız hamuru rulo haline getirin. Tüm hamuru 2'şer cm genişliğinde kesin.
  • Muffin kalıbını yağlayın ve hamurları kalıba dik olarak yerleştirin. Parmağınızla üstten bastırarak kalıba yayın.
  • Ocakta sütü kaynatmaya başlayın. Üzerine portakal ve limon kabuklarını rendeleyin. Soyulmuş elma kabuklarını ilave edin. Son olarak çubuk tarçınları ekleyin.
  • Toz şeker, un ve Kremilla Puding'i ilave edin.
  • 2-3 dakika kadar karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın.
  • Muhallebiyi çırpmaya devam ederken yumurta sarılarını tek tek ekleyin.
  • Muhallebi harcını, tart hamurlarına eşit olacak şekilde pay edin.
  • Önceden ısıtılmış 240°C fırında 13 dakika pişirin.
  • Servis önerisi: Üzerlerine toz tarçın ve pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Yeşil Elmalı Turta Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
7B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balkabaklı Creme Brulee Tart Tarifi
11B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Çikolatalı Çilekli Tart Tarifi
5B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.