Kısık Ateş
Tarif

Çikolatalı Çilekli Tart Tarifi

Tam kıvamında tart hamuru yaparak farklı farklı ve göz alıcı tartlar yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Hem çikolatalı hem meyveli birçok çeşit tart yapabilirsiniz. Peki, tart hamuru nasıl yapılır? Tart hamurunun püf noktaları nelerdir? Şimdi gelin hep beraber bu güzel lezzeti birlikte keşfedelim! Bugün sizlere herkesin seveceği çikolatalı çilekli tart yapacağım. Tüm detaylar için tarif videomu izlemeyi unutmayın.
65 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 6B
  • 39
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
125 g Pınar Tereyağı, oda sıcaklığında
Pınar
1 adet yumurta sarısı
150 g pudra şekeri
1 paket toz vanilya
1 paket kabartma tozu
200 g Söke Profesyonel Francala Un
Çikolata Sosu için:
200 ml Pınar Krema
Pınar
250 g bitter çikolata
15-20 g kakao
Süslemek için:
5-6 adet taze çilek
yenilebilir çiçek

Nasıl Yapılır?

  • Tart Hamuru için: Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta sarısını ve pudra şekerini mutfak robotuna alarak karıştırmaya başlayın. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin. Tüm malzemelerin tamamen karıştığına emin olun. Hazır olan tart hamurunu mutfak tezgahına alıp bir süre de elinizle yoğurarak hamuru toparlayın.
  • Vaktiniz varsa streç folyoya sarıp 30 dk buzdolabında bekletin.
  • 18x18 cm’lik tart kalıbının her yerini bir miktar tereyağı ile yağlayın. Dinlenen hamuru un ilavesi yaparak bir santimden biraz daha kalın açın ve tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını kesip düzeltin ve çatalla birkaç yerinden delin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C’ye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dk pişirin. Daha sonra fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Çikolata Sosu için: Kremayı sos tenceresine alıp ısıtın. Bitter çikolata ve kakaoyu da kremaya ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Ardından bir süzgeçten geçirin ve oda sıcaklığına gelene kadar karıştırmayı sürdürün.
  • Soğuyan çikolatalı sosu, soğuyan tartın üzerine ilave edin. Üzerini dilimlenmiş taze çileklerle ve yenilebilir çiçeklerle süsleyin.
  • Hazır olan tartı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
3.3
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Bol Çikolatalı Tart Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
24B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Elmalı Tarte Tatin Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balkabaklı Creme Brulee Tart Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.