Tarif

Pastel de Nata

Portekiz'in simgesi olarak bilenen Pastel de Nata nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı
Fırın, Karıştırma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un, hamuru için
50 g toz şeker, hamuru için
250 g Pınar Tereyağı, hamuru için
Pınar Ürünü
100 ml Pınar Süt, hamuru için
380 ml su, dolgusu için
130 g toz şeker, dolgusu için
1 adet çubuk tarçın, dolgusu için
150 ml Pınar Süt, dolgusu için
Pınar Ürünü
15 g un, dolgusu için
3 adet yumurta sarısı, dolgusu için
1 ml likit vanilya, dolgusu için

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; un, toz şeker, tereyağı ve sütü bir karıştırma kabına alın.
  • Hamur karıştırmak için mikser makinesinin ucuna kanca ucu takın ve düşük devirde yaklaşık 3 dk. karıştırın. Tereyağı hamura tam karışmadan, görünür haldeyken hamuru makineden alın.
  • Hamuru tezagaha alın ve çok inceltmeden merdane ile gösterilen şekilde açın. (videodan izleyebilirsiniz)
  • Katlayarak streç filme sarın. +4 derecede 30 dk. dinlendirin. 30 dk. sonra hamur açma işlemini bir kez daha tekrarlayın. Tekrar açın, tekrar katlayın, streç filme sarıp +4 derecede dinlendirin.
  • Dolgu hazırlığı için; su, toz şeker ve çubuk tarçını bir tencerede kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir tencerede süt ve unu karıştırarak kaynatın.
  • Bir karıştırma kabına yumurta sarılarını alın içerisine kaynattığınız sütlü karışımı temperleyerek ekleyin. Bu aşamada likit vanilyayı ilave edin.
  • Temperleme nedir? Temperleme işlemi farklı iki ısıdaki ürünü birbirine yavaşça karıştırarak ısıları dengelemektir. Yumurta kolay pişen bir ürün olduğu için mutlaka uygulanmalıdır.
  • Soğumaya bıraktığınız şurubu yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Daha sonra pürüzsüz olması için tülbent veya boneden geçirerek süzdürün ve kenarda bekletin.
  • Dinlenen hamuru dolaptan alın, kullanacağınız kalıba uygun ebatlarda ve daire şeklinde kesin.
  • Kalıbı yağlayın ve hamurları gösterildiği gibi yerleştirin. (videodan izleyebilirsiniz)
  • İçlerine pişirme kağıdı yerleştirip ağırlık koyun. (kuru bakliyat çeşitleri kullanabilirsiniz)
  • 180 derece fırında 10 dk. ön pişirme yapın.
  • Hamurların içindeki ağırlıkları boşaltın ve içine hazırladığınız dolgu harcını eşit olarak pay edin.
  • 180 derece fırında 30 dk. pişirin. Dilediğiniz gibi servis edin.

Püf Noktası

*Bu tarifin videosunu Kısık Ateş TV kanalına abone olarak izleyebilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik