Tarif

Çikolatalı Kayısı Tart Tarifi

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi kayısı ile enfes bir tarif, Çikolatalı Kayısılı Tart nasıl yapılır?
70 Dakika
8-10 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Çikolatalı Kayısı Tart Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 93
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
280 g un
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g toz şeker
10 g vanilya
2 g tuz
1 adet yumurta
Ganaj için:
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 ml Pınar Krema
Pınar
160 g bitter çikolata
Üzeri için:
8-10 adet olgun kayısı

Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için unu eleyin ve oda sıcaklığında tereyağını parmak uçlarınızla una yedirin.
  • Kum kum olunca toz şeker, vanilya, tuz ve yumurtayı hamura iyice yedirin.
  • Homojen bir kıvam alınca streç filme sarın ve yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Tart kalıbını yağladıktan sonra hafif unlayın. İnce bir şekilde açtığınız hamuru tart kalıbına serin ve çatal yardımıyla delikler açın.
  • Hamurun üstüne yağlı kağıt serin ve ağırlık yapacak bakliyatlarla üstünü doldurun. Böylelikle hamurunuz pişerken kabarmayacak.
  • 170 dereceye ısıttığınız fırında 12 dakika pişirin.
  • Ganaj hazırlanışı için; 50 gr tereyağı, krema ve çikolatayı cam bir kapta benmari yöntemi ile eritin.
  • Soğuttuğunuz tart hamurunun üstüne hazırladığınız ganajı dökün.
  • Ganajın üstüne hilal şeklinde kestiğiniz kayısıları bir kısmı dışarıda kalacak şekilde batırarak dekore edin.
  • Minimum 3 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Ümit Boyraz
Ümit Boyraz
Executive Pastry Chef
Limon Tart Tarifi
approved
65 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Yeşil Elmalı Peynirli Kiş Tarifi
13B Görüntüleme
İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Cassata al Forno Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.