Kısık Ateş
Tarif

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Patatesli gül böreği nasıl yapılır? İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır gül böreği yapmanın püf noktaları nelerdir? Taze yufkadan börek yapımı: tadına doyulmaz iç harcı ile lezzetli gül böreği tarifi...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Patatesli Gül Böreği Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 87
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
İç Harcı için:
6 adet orta boy patates
1 adet kırmızı soğan
20 ml zeytinyağı
1 dal taze biberiye
tuz&karabiber
4 adet taze yufka
Sosu için:
120 ml su
120 g Pınar Yoğurt
Pınar
120 ml Pınar Süt
Pınar
1 adet büyük boy yumurta
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
yeteri kadar susam

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle böreğin iç harcını hazırlamaya başlayın. İlk olarak patatesleri küp küp doğrayıp haşlayın. Ardından kırmızı soğanı küp küp doğrayın, zeytinyağı eklediğiniz geniş bir tavada sotelemeye başlayın. İçine 1 dal taze biberiye ekleyin. Haşlanmış patatesleri tavaya aktarın. Biberiyeyi içinden çıkarıp, patatesleri ezici veya çatal yardımıyla ezin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Bu aşamada farklı baharatlar ekleyerek patates harcınızı ekstra lezzetlendirebilirsiniz.
  • Fırını 180°C’ye ısıtın.
  • Sosu için: Su, yoğurt, süt ve 1 adet yumurtayı geniş bir kasede çırpın.
  • Taze yufkaları üst üste koyarak 4 üçgen halinde kesin. Hazırladığınız sostan sürerek içine yeteri kadar patatesli harçtan ekleyin ve gül şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında, üzeri ve altı kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.5
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dip Soslu Paçanga Böreği Tarifi
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Paçanga Böreği Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
69B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çi Börek Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Recep Seyhan
· 17.07.2023

tarifinizi 1e 1 uyguladım 2 kez. 2 sinde de verdiğinizsos ölçüsü % 50 -70 fazla geldi. Yufkaların tüm yüzeyini ıslatmam rağmen.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Merhaba Recep Bey, biz de çok sık denedik ama damak tadımıza göre bize o oran iyi geliyor, yumuş yumuş bir börek oluyor :) Siz tabii ki yaparken zevkinize göre azaltabilirsiniz sosu 😊