- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi
Tarif
Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi
Atıştırmalık tatlarda bugün! Son derece lezzetli ve pratik patatesli sucuklu kroket tarifi nasıl yapılır? Patates kroket için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 19B
- 119
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet patates
20 g mısır nişastası
5 g tuz
Dışını Kaplamak için: un, yumurta, galeta unu
Kızartmak için: ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Patateslerin kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün ve soğuması için bekletin.
- 2Soğuyan patatesleri geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine küp şeklinde doğranmış sucukları, rendelenmiş kaşar peynirini, mısır nişastasını ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. İhtiyaç duyarsanız biraz un ekleyebilirsiniz.
- 3Hamur kıvamı alacak hale geldiğinde ellerinizi hafif unlayıp karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- 4Bir tepsiye dizerek buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
- 5Dinlenen kroketleri önce un ardından çırpılmış yumurta ve son olarak galeta ununa batırarak iyice kaplayın.
- 6Ardından ay çiçek yağında ortalama 3-4 dk. kızartıp sıcak olarak servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.