Kısık Ateş
Tarif

Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi

Atıştırmalık tatlarda bugün! Son derece lezzetli ve pratik patatesli sucuklu kroket tarifi nasıl yapılır? Patates kroket için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Kızartma
Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 119
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet patates
250 g Pınar Gurme Sucuk
Pınar
100 g Pınar Taze Kaşar Peyniri
Pınar
20 g mısır nişastası
5 g tuz
Dışını Kaplamak için: un, yumurta, galeta unu
Kızartmak için: ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün ve soğuması için bekletin.
  • Soğuyan patatesleri geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine küp şeklinde doğranmış sucukları, rendelenmiş kaşar peynirini, mısır nişastasını ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. İhtiyaç duyarsanız biraz un ekleyebilirsiniz.
  • Hamur kıvamı alacak hale geldiğinde ellerinizi hafif unlayıp karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Bir tepsiye dizerek buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen kroketleri önce un ardından çırpılmış yumurta ve son olarak galeta ununa batırarak iyice kaplayın.
  • Ardından ay çiçek yağında ortalama 3-4 dk. kızartıp sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Haşlama İçli Köfte Tarifi
120 Dakika
6-8 Kişilik
171B Görüntüleme
Fırında Havuç Mücver Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İçli Köfte Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
207B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.