- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Patlıcan Güveci Tarifi
Tarif
Patlıcan Güveci Tarifi
Mevsiminde patlıcan ve domateslerle hazırlanan patlıcan güveci nasıl yapılır? Toprak güveçte etli patlıcan yemeği tarifi ve püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 27B
- 100
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g kuzu kuşbaşı et
3 adet patlıcan
5 adet olgun domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
150 ml su
25 g domates salçası
50 g biber salçası
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları ve domatesleri soyup, kuşbaşı et büyüklüğünde doğrayın. (Dilerseniz daha iri de yapabilirsiniz)
- 2Yeşil ve kırmızı biberleri irice, soğanı yemeklik kıyın.
- 3Toprak bir güveci ısıtın. Zemine soğanı ve etleri koyun.
- 4Üzerine sırası ile patlıcan, biber, sarımsak ve domatesleri gelişi güzel yerleştirin.
- 5Bir kasede su, domates ve biber salçası, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu sosu güvece dökün.
- 6En üste tereyağı parçaları yerleştirin, güvecin kapağını kapatın ya da folyo ile sarın.
- 7Önceden ısıtılmış 180°C fırında önce 30 dakika pişirin. Ardından 160°C’de 120 dakika pişirin.
- 8Pişen güveci fırından çıkarıp yavaşça karıştırın. 10 dakika dinlendirip servis edin.
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.