Tarif

Börk Aşı Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Patlıcan! Gaziantep’in yöresel lezzetlerinden biri olan ve kurutulmuş patlıcanla hazırlanan Börk Aşı tarifi nasıl yapılır? Kurutulmuş patlıcandan çıkan bu harika lezzet; bol sebzeli, etli ve doyurucu bir yemek olmasıyla biliniyor. Hafif ekşili etli Börk Aşı tarifin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.
45 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Paylaş
  • 9B
  • 55
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu kuşbaşı
350 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
20 g domates salçası
20 g biber salçası
400 ml su
100 g taze patlıcan sapı
40 g kuru domates
40 g kuru biber
80 g kuru patlıcan
200 g pirinç
15 g tuz
10 g karabiber
25 g sumak ekşisi
Üzeri için:
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g pul biber
20 g nane

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu kuşbaşı etlerini bir tencerede suda haşlayın. Haşlarken üzerinde oluşan köpüğü kaşık yardımıyla ara ara temizleyin. Kuru patlıcanları ve pirinci sıcak suda bekletip süzdürün.
  • Soğan ve sarımsakları küp küp doğrayın. Haşlanmış olan etin suyunu süzüp kenarda bekletin.
  • Bir tencerede tereyağını eritin. Soğan ve sarımsakları eritilmiş yağda güzelce kavurun. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyin. Kavrulduktan sonra suyunu ekleyin.
  • Ardından patlıcan saplarını, doğranmış kuru domatesleri, kuru biberleri ve kuru patlıcanları içine ekleyin. Son olarak pirinci ekleyip güzelce karıştırın ve yemeği pişmeye bırakın.
  • Lezzetlendirmek için tuz, karabiber ve sumak ekşisini koyup yemeği dinlendirin. Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Üzeri için ayrı bir tavada pul biber ve naneyi tereyağında hızlıca kavurun.
  • Hazır olan börk aşı yemeğini servis ederken yağ karışımını üstüne gezdirin, tercihen kenarına yoğurt koyarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote Tarifi
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
62B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
126B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Esra Tokat
· 17.08.2022

Harika, bu yemeğe bayıldım. Ellerine sağlık şefim 😍🔥

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 19.08.2022

Teşekkürler sizlerin de 👩‍🍳😊🙏👏👏

NerminÖzkara
· 25.01.2023

Ayy cok teşekkür ederim ellerinize sağlık harika oldu

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 25.01.2023

Çok teşekkürler. Ellerinize sağlık Nermin Hanım 🙏🌸👩‍🍳😊