- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi
Tarif
Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi
Sebze ile kebabın eşsiz uyumu! Damak çatlatan bir lezzet Patlıcanlı Doruk Kebap tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 16B
- 84
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g yağlı kebap kıyması
4 adet kemer patlıcan
2 adet dolmalık biber
2 diş sarımsak
50 g kırık Antep fıstığı
20 g tuz
5 g karabiber
20 g zeytinyağı
5 adet çöp şiş tahtası
1 adet limon
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanların iki tanesini ayırıp geri kalanını biberle birlikte közleyin. Kalan patlıcanları uzunlamasına kesip, bir fileto bıçağı yardımıyla uzun ince şeritler oluşturun.
- 2Kıymanın içine tuz, karabiber, kaşar rendesi ve Antep fıstığını atıp yoğurma işlemine başlayın.
- 330 gramlık toplar alarak kestiğiniz patlıcanları kebaplara sarın. 6 adetlik gruplar halinde çöp şişlere takın.
- 4Fazla harlı olmayan bir ızgarada pişirip, közlemiş olduğunuz patlıcan ve biberleri soyup küp şeklinde doğrayın.
- 5İçine ince kıyılmış sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edip, ızgara edilmiş kebapları çöp şişlere alın ve patlıcan salatasını tabaklara bölüştürüp servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.