Tarif

Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi

Sebze ile kebabın eşsiz uyumu! Damak çatlatan bir lezzet Patlıcanlı Doruk Kebap tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Et Tarifleri
Izgara
Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 83
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g yağlı kebap kıyması
4 adet kemer patlıcan
2 adet dolmalık biber
2 diş sarımsak
50 g kırık Antep fıstığı
100 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
20 g tuz
5 g karabiber
20 g zeytinyağı
5 adet çöp şiş tahtası
1 adet limon

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların iki tanesini ayırıp geri kalanını biberle birlikte közleyin. Kalan patlıcanları uzunlamasına kesip, bir fileto bıçağı yardımıyla uzun ince şeritler oluşturun.
  • Kıymanın içine tuz, karabiber, kaşar rendesi ve Antep fıstığını atıp yoğurma işlemine başlayın.
  • 30 gramlık toplar alarak kestiğiniz patlıcanları kebaplara sarın. 6 adetlik gruplar halinde çöp şişlere takın.
  • Fazla harlı olmayan bir ızgarada pişirip, közlemiş olduğunuz patlıcan ve biberleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  • İçine ince kıyılmış sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edip, ızgara edilmiş kebapları çöp şişlere alın ve patlıcan salatasını tabaklara bölüştürüp servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pancetta Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dana Fajita Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Domates Soslu Misket Köfte Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.