- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Pekmezli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Tarif
Pekmezli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptiyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Bal Kabağı. Bal Kabağını ziyan etmeden mutfaklarımızda nasıl değerlendirebiliriz, hangi tarifleri yapabiliriz..? Muhteşem lezzetiyle Fırında Pekmezli Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için videomuzu izlemeyi unutmayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 34B
- 52
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Dilimlenmiş bal kabaklarının kabukları alta gelecek şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin.
- 2Üzerine pekmez ve suyu gezdirdikten sonra, önceden ısıtılmış 200-220°C fırında kabaklar yumuşayana kadar ortalama 20 dk. pişirin.
- 320 dakikanın sonunda bir çatalla kabakları ters çevirip tekrar fırına verin, ortalama 20 dk. daha pişirin.
- 4Pişen bal kabaklarını bir servis tabağına aktarın.
- 5Fırın tepsisinde kalan pekmezli suyu ocakta bir sos kıvamına gelene kadar çektirin.
- 6Hazır olan pekmezli sosu, tatlınızı servis etmeden önce üzerine gezdirin.
- 7Pınar Beyaz/Sütkrem ve bol cevizle süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
3.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?