- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pişi Tarifi
Tarif
Pişi Tarifi
Pişi, Anadolu’nun farklı yerlerinde farklı isimlerle karşımıza çıkan ama her şekilde lezzetine doyum olmayan bir hamur işidir. Pişi tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Kızartma
![Pişi Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/2991f9ff4af889fb36be17fb9353a662b86f2136.jpeg)
Paylaş
- 97B
- 188
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Yaş mayayı ılık su, süt, toz şeker ve tuz ile karıştırın.
- 2Unu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başlayınca pürüzsüz kıvam elde edene kadar yoğurun.
- 3Üzerini temiz bir bezle kapatarak mayalanması için 1 saat dinlendirin.
- 4Hamurun mayalanma işlemi bittikten sonra kızartmalık sıvı yağını bir tavada kızdırın.
- 5Ellerinizi hafif bir şekilde yağlayın ve hamurdan 50’şer gr’lık bezeler koparıp şekil verin.
- 6Yavaşça kızgın yağa bırakarak, pişilerinizin her iki yüzünü de kızartın.
- 7Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin.
*Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde yağladıktan sonra şekil verin ve kızartın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Kısık Ateş](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/df868aaad0c5a83c1e45e0b84a4ed9e7fba66aab.png)
Kısık Ateş
Moderatör
4.9
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?