Tarif

Sade Yağlı Pirinç Pilavı

Her yemeğin yanına yakışan bol tereyağlı pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere
Sade Yağlı Pirinç Pilavı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g baldo pirinç
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 g kaya tuzu
250 ml et suyu
450 ml içme suyu
30 g sade yağ

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri bol su ile yıkayıp sıcak ve tuzlu suda 30 dk. dinlendirin.
  • Daha sonra güzelce süzüp tereyağında bakır bir kazanda kavurmaya başlayın. 10 dk. kısık ateşte kavurduktan sonra tuz, sıcak et suyu ve içme suyunu ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp demlendirerek 15 dk. daha pişirin.
  • Altını kapatın ve bir tavada sade yağı hafifçe yakıp pilavın üzerine gezdirin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk. daha dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Sade yağ nasıl elde edilir? Örneğin; 1 kilo tereyağını bir tavaya alın, kısık ateşte erimeye bırakın. Yağ eriyip kaynarken tortular dibe çökmeye, üstü de köpük köpük kabarmaya başlayacaktır, köpükleri bir süzgeç veya kevgir yardımıyla aralıklı olarak temizleyerek sade yağ elde edebilirsiniz.
*Bakır tencere kullanmanızı öneririm.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
Paylaş
banner

Yorumlar (4)

Cn Cs
14.04.2021

Pirinci sıcak tuzlu suda bekleterek yapılan pilav muhtesem oluyor yıllardır halam böyle yapar

Alper Tuğrul Ünlütürk

Evet lezzetli olmasında büyük rolü var 😊👍 Ellerinize sağlık.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Bilal Demir
12.05.2021

Merhaba şefim, arpa sehriyeli salma usülü yaparsak, aynı ölçü ve aşama ile mi yapacağız?

Alper Tuğrul Ünlütürk

Merhaba, salma usulünde pilav suyunu hazırlamadan önce arpa şehriyeyi önceden kavurun. Pirinçleri de çok daha uzun süre sıcak suda bekletmeye özen gösterin. Ellerinize sağlık 🤩🤩

Alper Tuğrul Ünlütürk
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
34B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pi̇lav
4B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Paella
50 Dakika
2 Kişilik
13B