Kısık Ateş
Tarif

Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi

Geleneksel sofralarımızın vazgeçilmezi bulgur pilavı tarifi ile karşınızdayız. Enfes lezzete sahip bol sucuklu bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte detaylar...
40 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 28B
  • 39
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
3 adet domates
30 ml zeytinyağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g Pınar Gurme Sucuk
Pınar
700 ml su
yeteri kadar tuz
300 g pilavlık bulgur

Nasıl Yapılır?

  • Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  • Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın ve küp şeklinde doğranmış gurme sucukları ilave edin.
  • Sucuklar tam pişmeden soğan, sarımsak ve biberleri ekleyin, 2-3 dakika daha soteleyin.
  • Domatesleri ilave edin, su ve tuzunu ekleyip karışımı kaynatın.
  • Son olarak yıkanmış bulguru ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  • Pişen bulgur pilavının üzerine kızgın tereyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
150B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Şah Pilavı Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
70B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kestaneli ve Ciğerli İç Pilav Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.