- Tarifler
- İçecek
- Sıcak İçecek
- Salep Tarifi
Tarif
Salep Tarifi
Evde kolay salep yapımı: Orijinal salep tarifi nasıl yapılır? Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan nefis salep yapmanın püf noktaları nelerdir?
15 Dakika
1 Kişilik
Sıcak İçecek
Tencere

Paylaş
- 12B
- 56
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle toz şeker ve toz salebi kuru bir kabın içinde karıştırın.
- 2Bir tencereye aldığınız sütü kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
- 3Salep ve toz şeker karışımını, kaynayan süte azar azar ekleyin.
- 4Topaklanmaması için tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- 5Köpük oluşmaya başlayınca salebin kıvama geldiğini anlayabilirsiniz.
- 6Hazır olan salebi bir fincana aldıktan sonra üzerine bolca tarçın serperek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Bu tarifi Pınar Latte Art Barista Süt ile yapabilirsiniz.
*Salebin türüne göre kıvam alma süresi değişebilir.
*Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilir, şekersizde yapabilirsiniz.
*Pişirme sırasında salebinize tat vermek için vanilya ve çubuk tarçın ekleyebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer İçecek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.