Tarif

Salep Tarifi

Evde kolay salep yapımı: Orijinal salep tarifi nasıl yapılır? Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan nefis salep yapmanın püf noktaları nelerdir?
15 Dakika
1 Kişilik
Sıcak İçecek
Tencere
Salep Tarifi
Paylaş
  • 3B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 ml Pınar Süt
Pınar
5-10 g toz şeker
20 g saf toz salep
üzeri için toz tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle toz şeker ve toz salebi kuru bir kabın içinde karıştırın.
  • Bir tencereye aldığınız sütü kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
  • Salep ve toz şeker karışımını, kaynayan süte azar azar ekleyin.
  • Topaklanmaması için tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Köpük oluşmaya başlayınca salebin kıvama geldiğini anlayabilirsiniz.
  • Hazır olan salebi bir fincana aldıktan sonra üzerine bolca tarçın serperek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Bu tarifi Pınar Latte Art Barista Süt ile yapabilirsiniz.
*Salebin türüne göre kıvam alma süresi değişebilir.
*Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilir, şekersizde yapabilirsiniz.
*Pişirme sırasında salebinize tat vermek için vanilya ve çubuk tarçın ekleyebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer İçecek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Latte Art
5 Dakika
1 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Piccolo Latte
5 Dakika
1 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Cortado
5 Dakika
1 Kişilik
14B Görüntüleme