Tarif

Salep Tarifi

Evde kolay salep yapımı: Orijinal salep tarifi nasıl yapılır? Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan nefis salep yapmanın püf noktaları nelerdir?
15 Dakika
1 Kişilik
Sıcak İçecek Tarifleri
Tencere
Salep Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 56
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 ml Pınar Süt veya Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
5-10 g toz şeker
20 g saf toz salep
üzeri için toz tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle toz şeker ve toz salebi kuru bir kabın içinde karıştırın.
  • Bir tencereye aldığınız sütü kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
  • Salep ve toz şeker karışımını, kaynayan süte azar azar ekleyin.
  • Topaklanmaması için tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Köpük oluşmaya başlayınca salebin kıvama geldiğini anlayabilirsiniz.
  • Hazır olan salebi bir fincana aldıktan sonra üzerine bolca tarçın serperek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Bu tarifi Pınar Latte Art Barista Süt ile yapabilirsiniz.
*Salebin türüne göre kıvam alma süresi değişebilir.
*Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilir, şekersiz de yapabilirsiniz.
*Pişirme sırasında salebinize tat vermek için vanilya ve çubuk tarçın ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer İçecek Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Aeropress Kahve Demleme Yöntemi
2B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Protein Piccolo Latte Tarifi
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Cortado Tarifi
5 Dakika
1 Kişilik
30B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.