Tarif

Scones Ekmeği

Şimdi sizlere İngiliz kahvaltı kültüründe büyük yere sahip olan scones ekmeğinin tarifini vereceğiz.
50 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Scones Ekmeği

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
500 g un
300 ml su
20 g maya
10 g kaya tuzu
10 g şeker
100 g reçel çeşitleri

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak mayayı su ile eritin.
  • Daha sonra tüm malzemeleri derin bir kapta güzelce karıştırın ve yoğurun.
  • Hamuru 30 dakika dinlendirdikten sonra bir merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın.
  • Açtığınız hamuru su bardağı yardımı ile veya yuvarlak kalıpla kesin.
  • Hazır olan scones hamurlarını önceden ısıtılmış 220°C fırında 15 dakika pişirin.
  • Reçel çeşitleri ve Pınar Ekşi Krema ile servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (6)

İnci Dinek
06.04.2020

Ekşi kremayi hamurun icinde mi ? Olucak ben suan icin eksi kremam yok normal krema olsa olur mu ? Bunu denicem bugun

Kısık Ateş
06.04.2020

Selam İnci, ikisi aynı şey olmadığı için alternatif olarak süzme yoğurt kullanabilirsin.

İnci Dinek
06.04.2020

Super harika 👍👩‍🍳 benim brownie gozukuyormu sizlere acaba merak ettim .. 🤗 dün paylastimda

Kısık Ateş
06.04.2020

Evet, kendi profilinde gözüktüğü için senin sayfana bakanlar görebilir.

İnci Dinek
06.04.2020

Yorum yazamiyorlar dimi ? Begeni gibi ... 😅👍👩‍🍳

Kısık Ateş
07.04.2020

Önümüzdeki güncelleme ile kullanıcılar beğeni ve yorum yazabilecekler.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kıymalı Patatesli Börek Mantısı