- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Sucuklu Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi
Tarif
Sucuklu Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi
Çok lezzetli, pratik mayalı poğaça tarifi nasıl yapılır? Ağızda dağılan yumuşacık susamlı pekmezli poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu içi bol malzemeli; tadına doyulmaz sucuklu, kaşarlı simit poğaça tarifini kesinlikle denemelisiniz!
60 Dakika
10-12 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 77
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
100 ml ılık su
70 ml sıvı yağ
1 adet büyük boy yumurta
30 g toz şeker
15 g tuz
10 g kuru maya
580-600 g un
40 g pekmez
40 ml su
150 g susam
İç Harcı için:
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için: Ilıtılmış tereyağı, ılık süt, ılık su, sıvı yağ ve yumurtayı geniş bir karıştırma kabında karıştırın. Toz şeker, tuz ve kuru mayayı ekleyip karıştırın.
- 2Unu 4 kerede sıvı karışıma katarak karıştırın ve yoğurun. Üzerini streçleyip kabarana kadar bekletin.
- 3Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın. Susamı tavada biraz kavurup çukur tabağa aktarın.
- 4Fırını 180°C ısıtın.
- 5İç Harcı için: Sucuğu dilimleyin, burger peyniri ve kaşar peynirini rendeleyin.
- 6Dinlenen hamuru eşit boyutlarda bezelere ayırın. Elinizle uzunlamasına açıp içine peynir karışımından bir kaşık ve sucuk ekleyip kapatın. Kenarlarını sivrileştirin.
- 7Önce pekmezli suya sonra hafif kavrulmuş susama batırıp tepsiye dizin.
- 8Yaklaşık 20-25 dakika önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.9
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?