Tarif

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi

Sütlü incir tatlısıyla herkesin damaklarına dokunacak, hafızalarına yer edeceksiniz! Bol cevizli kremalı incir tatlısı nasıl yapılır?
50 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 29B
  • 106
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
140 g un
1 litre Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker
250 g toz hindistan cevizi
İçi için:
10 adet kuru incir
32 g toz şeker
100 ml su
kıyılmış iri ceviz
Ara Katmanı için:
125 g Pınar Krem Şanti
Pınar
250 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede tereyağını eritin ardından unu ilave edin ve kokusu çıkıp kıvam alana kadar kavurun.
  • Karışımın üzerine 1 litre sütü çırparak ilave edin. Kaynama noktasındayken toz şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın. 5 dakika dinlendirdikten sonra, 15 dakika boyunca mikser ile çırpın.
  • Bir tepsiye bolca hindistancevizi serpin ve hazırlanan muhallebi karışımını tabanı kaplayacak şekilde yayın. Tepsiyi buzdolabına yerleştirin ve en az 5 saat dinlendirin.
  • İçi için: kuru incir, toz şeker ve suyu bir tencereye koyun, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Kıyılmış cevizleri de üzerine ilave ederek karıştırın.
  • Krem Şanti için: bir karıştırma kabında toz krem şanti ile sütü kıvam alana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız kremayı, buzdolabında dinlendirilmiş tatlının üzerine sıvayın. Eşit ölçülerde dilimlere ayırın ve incirli karışımı dilimlere denk gelecek şekilde tatlının üzerine ilave edin.
  • Tatlıyı incir karışımı içte kalacak şekilde katlayarak veya rulo yaparak porsiyonlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ruby Panna Cotta Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Fırın Sütlaç Tarifi
65 Dakika
10-12 Kişilik
44B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Portakal Jöleli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.