- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Sütlü İncir Tatlısı Tarifi
Tarif
Sütlü İncir Tatlısı Tarifi
Sütlü incir tatlısıyla herkesin damaklarına dokunacak, hafızalarına yer edeceksiniz! Bol cevizli kremalı incir tatlısı nasıl yapılır?
50 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 28B
- 107
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
140 g un
200 g toz şeker
250 g toz hindistan cevizi
İçi için:
10 adet kuru incir
32 g toz şeker
100 ml su
kıyılmış iri ceviz
Ara Katmanı için:
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede tereyağını eritin ardından unu ilave edin ve kokusu çıkıp kıvam alana kadar kavurun.
- 2Karışımın üzerine 1 litre sütü çırparak ilave edin. Kaynama noktasındayken toz şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- 3Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın. 5 dakika dinlendirdikten sonra, 15 dakika boyunca mikser ile çırpın.
- 4Bir tepsiye bolca hindistancevizi serpin ve hazırlanan muhallebi karışımını tabanı kaplayacak şekilde yayın. Tepsiyi buzdolabına yerleştirin ve en az 5 saat dinlendirin.
- 5İçi için: kuru incir, toz şeker ve suyu bir tencereye koyun, suyunu çekene kadar pişirin.
- 6Kıyılmış cevizleri de üzerine ilave ederek karıştırın.
- 7Krem Şanti için: bir karıştırma kabında toz krem şanti ile sütü kıvam alana kadar çırpın.
- 8Hazırladığınız kremayı, buzdolabında dinlendirilmiş tatlının üzerine sıvayın. Eşit ölçülerde dilimlere ayırın ve incirli karışımı dilimlere denk gelecek şekilde tatlının üzerine ilave edin.
- 9Tatlıyı incir karışımı içte kalacak şekilde katlayarak veya rulo yaparak porsiyonlayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.