- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Ramazan Lokması Tarifi
Tarif
Ramazan Lokması Tarifi
Özellikle Ramazan ayında, pratik olarak yapabileceğiniz nefis bir lokma tarifi. Baklava tadında, bol cevizli ve tahinli Ramazan lokması tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 149
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g sıvı yağ
200 g sıvı tahin
250 g tahin helvası
100 g ceviz içi
8 yaprak baklavalık yufka
100 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- 2Bir kapta sıvı yağ ve tahini karıştırın.
- 3Tahin helvasını da çatal yardımıyla ayrı bir yerde ezin.
- 4Ceviz içlerini havanda dövün veya rondodan geçirin.
- 5Nemli bir bez altında tuttuğunuz baklavalık yufkalardan 1 yaprak alın ve tezgaha serin.
- 6Tezgaha serdiğiniz 1 adet baklavalık yufkanın üzerine yaklaşık 6 yemek kaşığı sıvı yağlı tahin karışımını fırça yardımıyla yayın.
- 7Üzerine çatal ile ezdiğiniz tahin helvasından ve dövülmüş cevizden serpip 1 yaprak baklavalık yufkayı üzerine kapatarak serin. Dikkatlice rulo haline getirin.
- 8Aynı işlemi uygulayarak geri kalan yufkalardan toplamda 4 adet rulo elde edin. (1 rulo için 2 yaprak baklavalık yufka kullanılır, 8 adet baklavalık yufkadan 4 adet rulo çıkar)
- 9Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 10-12 dakika fırında pişirin.
- 10Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?