Kısık Ateş
Tarif

Tarhana Çorbası Tarifi

Geleneksel lezzetlerden tarhana çorbası tarifi... Tarhana çorbası nasıl yapılır?
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Tarhana Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 477B
  • 102
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz kırmızı tarhana
3 l et suyu
80 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g domates salçası
20 g biber salçası
15 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Tencerede tereyağını eritin ardından toz tarhana ilave edin ve 2 dk. kavurun.
  • Daha sonra domates ve biber salçalarını ilave edin ve 1-2 dk. daha kavurun.
  • Son olarak üzerine soğuk et suyunu karıştırarak ilave edin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırmaya özen gösterin.
  • Tercih ettiğiniz miktarda tuz ilave edin. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

  1. Tuz oranını isteğe göre belirleyebilirsiniz.
  2. İsteğe bağlı olarak süzdürülüp servis edebilirsiniz.
  3. Tarhana kavrulurken 1 diş sarımsak rendesi ilave edebilirsiniz.
  4. Salça kavrulurken içerisine rende domates koyabilirsiniz.
  5. Kıymalı hazırlanacak ise 100 g dana kıymasını önce tereyağı ile kavurup daha sonra salçayı ilave edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kestaneli Tarhana Çorbası Tarifi
9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
49B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
İşkembe Çorbası Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
135B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.