- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi
Tarif
Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi
Tavuk ve patlıcanın eşsiz uyumu, tavuklu patlıcan kebabı!
35 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 26B
- 42
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
14 adet patlıcan
500 g tavuk göğsü
3 adet kuru soğan
200 ml su
5 g tuz
15 g pul biber
15 g kekik
10 g kimyon
1/4 demet maydanoz
40 g sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanlar 2 cm kalınlığında doğrayın.
- 2Tavukların boyutunu patlıcana orantılı kesin.
- 3Soğanlar 1/2 cm kalınlığında yarım halka doğranır.
- 4Sırasıyla; patlıcan, soğan, tavuk borcam veya tepsiye dizilir.
- 5Tavaya biraz sıvı yağ alınır, yağ kızınca salça eklenir. İyice kavrulduktan sonra tuz ve baharatlar ilave edilir. Üzerine su ilave edilir ve kaynayınca kebabın üzerine gezdirilir.
- 6Önceden ısıtılmış fırına sürülür ve pişmeye bırakılır.
- 7Piştikten sonra üzerine maydanoz serpilerek servise sunulur.
Püf Noktası
Üzerinin kurumaması için fırın içerisine bir kapta su konulursa daha güzel sonuç alabilirsiniz.
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.