Kısık Ateş
Tarif

Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi

Tavuk ve patlıcanın eşsiz uyumu, tavuklu patlıcan kebabı!
35 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi
Paylaş
  • 26B
  • 42
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
14 adet patlıcan
500 g tavuk göğsü
3 adet kuru soğan
200 ml su
5 g tuz
15 g pul biber
15 g kekik
10 g kimyon
1/4 demet maydanoz
40 g sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar 2 cm kalınlığında doğrayın.
  • Tavukların boyutunu patlıcana orantılı kesin.
  • Soğanlar 1/2 cm kalınlığında yarım halka doğranır.
  • Sırasıyla; patlıcan, soğan, tavuk borcam veya tepsiye dizilir.
  • Tavaya biraz sıvı yağ alınır, yağ kızınca salça eklenir. İyice kavrulduktan sonra tuz ve baharatlar ilave edilir. Üzerine su ilave edilir ve kaynayınca kebabın üzerine gezdirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırına sürülür ve pişmeye bırakılır.
  • Piştikten sonra üzerine maydanoz serpilerek servise sunulur.

Püf Noktası

Üzerinin kurumaması için fırın içerisine bir kapta su konulursa daha güzel sonuç alabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

4.3
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kuru Meyveli Piliç Göğüs Rulosu Tarifi
15B Görüntüleme
Levent Demirçakmak
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
Piliç Kievski Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
63B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi
28B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.