Kısık Ateş
Tarif

Trileçe Tarifi

Enfes trileçe tarifi! Tam kıvamında orijinal trileçe tarifi nasıl yapılır? Trileçe yapmanın püf noktaları nelerdir? Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz trileçe tarifi için tıklayınız!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Trileçe Tarifi
Paylaş
  • 116B
  • 434
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
150 g toz şeker
180 g un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krem Şanti için:
1 paket Pınar Krem Şanti
Pınar
80 ml Pınar Süt
Pınar
Karamel Sos için:
200 g toz şeker
200 ml Pınar Krema
Pınar
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
Süt Şerbeti için:
800 ml Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker
200 ml Pınar Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kek için: 6 adet yumurtayı sarısı ve beyazından ayırın. Yumurta beyazlarını 75 g toz şeker ile kar gibi olana kadar çırpın. Sarılarını da kalan 75 g toz şeker ile rengi açılana kadar güzelce çırpın.
  • Kar gibi olan yumurta beyazlarına çırpılmış yumurta sarılarını ekleyin, fold tekniği ile köpükleri söndürmeden alttan yukarı olacak şekilde birbirine yedirin. Bu işlemi spatula ile çok rahat yapabilirsiniz.
  • Karışımın üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip aynı teknikle karıştırın.
  • Hazır olan kek hamurunu geniş bir dikdörtgen borcama dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
  • Krem şanti için: 1 paket krem şantiyi 80 ml sütle çırpıp soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Karamel sos için: Toz şekeri kısık ateşte karıştırmadan eritin. Altın rengine dönen şekere kremayı ekleyin, birkaç dakika sonra tereyağını ilave edin. Homojen kıvam alana kadar karıştırdıktan sonra soğuması için kenara alın.
  • Süt Şerbeti için: Süt, toz şeker ve kremayı bir tavaya alın. Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Soğuması için kenara alın.
  • Pişen keki fırından çıkarın, ılınmasını bekleyin. Bir kürdan yardımı ile keke delikler açın ve üzerine süt şerbetini her yere eşit yayılacak şekilde dökün.
  • Şerbeti çeken kekin üzerine çırpılmış krem şantiyi ince bir tabaka olacak şekilde sürün.
  • Son olarak üzerine karamel sosu eşit şekilde dağılmasını sağlayarak dökün.
  • Bu aşamada bir kürdan yardımı ile üzerine şekil verebilirsiniz.
  • Hazır olan trileçe tatlısını buzdolabında en az 3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
3.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Kadayıflı Muhallebi Tarifi
68B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Çilekli Panna Cotta Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Hamsiköy Fırın Sütlacı Tarifi
87B Görüntüleme

Yorumlar (23)

YosunNur
· 24.05.2020

Krema yerine başka bir şey kullanılabilir mi

Gülçin Kaya
· 25.05.2020

Merhabalar,Süt de kullanabilirsiniz ama kremayla daha homojen ve lezzetli bir sos elde edersiniz:)

Büşra Erdoğan
· 08.12.2020

Karamel sosym bekleyince katılaşıyo bunu önlemek için ne yapmalıyım

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 10.12.2020

Merhaba BüşraKaramel sosu daha akılkan istiyorsan kremayı biraz daha arttırabilirisin :)

Kadir Bora
· 24.10.2021

Merhaba,Kek hamuru için kullandığınız geniş dikdörtgen borcam tepsinin ölçülerini, neden yazmıyorsunuz? Sizi, profesyonel mutfak şefi olduğunuz için takip ediyorum. Böyle önemli detayları, lütfen atlamayın. Borcam tepsi ölçülerini yazar mısınız.İyi çalışmalar,Kadir Bora

Gülçin Kaya
· 25.10.2021

Merhabalar Kadir Bey,35*40 baklava tepsisi kullanabilirsiniz, eğer yok ise borcamda da pişirebilirsiniz.

Kadir Bora
· 07.11.2021

Gülçin Hanım, yanıtınız içinçok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.