- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Trileçe Tarifi
Tarif
Trileçe Tarifi
Enfes trileçe tarifi! Tam kıvamında orijinal trileçe tarifi nasıl yapılır? Trileçe yapmanın püf noktaları nelerdir? Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz trileçe tarifi için tıklayınız!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 116B
- 434
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
150 g toz şeker
180 g un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krem Şanti için:
Karamel Sos için:
200 g toz şeker
Süt Şerbeti için:
200 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Kek için: 6 adet yumurtayı sarısı ve beyazından ayırın. Yumurta beyazlarını 75 g toz şeker ile kar gibi olana kadar çırpın. Sarılarını da kalan 75 g toz şeker ile rengi açılana kadar güzelce çırpın.
- 2Kar gibi olan yumurta beyazlarına çırpılmış yumurta sarılarını ekleyin, fold tekniği ile köpükleri söndürmeden alttan yukarı olacak şekilde birbirine yedirin. Bu işlemi spatula ile çok rahat yapabilirsiniz.
- 3Karışımın üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip aynı teknikle karıştırın.
- 4Hazır olan kek hamurunu geniş bir dikdörtgen borcama dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
- 5Krem şanti için: 1 paket krem şantiyi 80 ml sütle çırpıp soğuması için buzdolabına kaldırın.
- 6Karamel sos için: Toz şekeri kısık ateşte karıştırmadan eritin. Altın rengine dönen şekere kremayı ekleyin, birkaç dakika sonra tereyağını ilave edin. Homojen kıvam alana kadar karıştırdıktan sonra soğuması için kenara alın.
- 7Süt Şerbeti için: Süt, toz şeker ve kremayı bir tavaya alın. Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Soğuması için kenara alın.
- 8Pişen keki fırından çıkarın, ılınmasını bekleyin. Bir kürdan yardımı ile keke delikler açın ve üzerine süt şerbetini her yere eşit yayılacak şekilde dökün.
- 9Şerbeti çeken kekin üzerine çırpılmış krem şantiyi ince bir tabaka olacak şekilde sürün.
- 10Son olarak üzerine karamel sosu eşit şekilde dağılmasını sağlayarak dökün.
- 11Bu aşamada bir kürdan yardımı ile üzerine şekil verebilirsiniz.
- 12Hazır olan trileçe tatlısını buzdolabında en az 3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
3.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (23)
Merhaba,Kek hamuru için kullandığınız geniş dikdörtgen borcam tepsinin ölçülerini, neden yazmıyorsunuz? Sizi, profesyonel mutfak şefi olduğunuz için takip ediyorum. Böyle önemli detayları, lütfen atlamayın. Borcam tepsi ölçülerini yazar mısınız.İyi çalışmalar,Kadir Bora