Tarif

Nar Soslu Panna Cotta Tarifi

Sunumu kadar tadının da efsane olduğu, son derece pratik ve lezzetli bir tarifle karşınızdayım. Nar Soslu Panna Cotta tarifi nasıl yapılır? Yılbaşı sofralarına özel panna cotta tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 19B
  • 121
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Süt
Pınar
400 ml Pınar Krema
Pınar
300 g toz şeker
6-7 damla vanilya özütü
8 adet yaprak jelatin
Nar Sos için:
500 g ayıklanmış nar
50 g toz şeker
5 adet yaprak jelatin

Nasıl Yapılır?

  • Süt, krema, toz şeker ve vanilya özütünü bir sos tenceresine alıp, orta ateşte karıştırarak kaynatın.
  • Bir kapta soğuk suya jelatinleri koyup 5 dakika çözdürün.
  • Kaynayan karışımı kenara alın. Jelatinlerin fazla suyunu elinizle sıkın ve jelatini karışımın içine atarak karıştırıp, homojen şekilde karışmasını sağlayın.
  • Sunum yapacağınız kaselere bölüştürün ve en az 3 saat buzdolabında soğutup, kıvam almasını sağlayın.
  • Nar Sosu için: Narları sos tenceresine alıp kabaca ezin ve toz şekeri ekleyerek orta ateşte, arada karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra temiz bir kaba süzerek kaşık yardımıyla narların suyunu çıkarın.
  • Bu sırada 5 yaprak jelatini soğuk suda çözdürün.
  • Jelatinlerin fazla suyunu elinizle sıkıp, kaynayan sosa ekleyerek homojen şekilde karışmasını sağlayın.
  • Dolapta beklettiğiniz ve kıvamını almış olan panna cottalarınızın üzerine sosu bölüştürün ve 2 saat daha buzdolabında bekletin.
  • Nar sosu da katılaşıp kıvamını bulduğunda servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Fıstıklı Güllaç Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
148B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Kadayıflı Muhallebi Tarifi
61B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Çikolatalı Güllaç Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.