Tarif

Umm Ali Tatlısı Tarifi

Arap mutfağının en sevilen tatlısı Umm Ali nasıl yapılır? Umm Ali tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Fırın
Umm Ali Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 59B
  • 103
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet sade kruvasan
1 litre Pınar Süt
Pınar
500 ml Pınar Krema
Pınar
150 g toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 adet çubuk vanilya
100 g kuru üzüm
50 g file badem
75 g Antep fıstığı içi
50 g Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Kruvasanları gelişi güzel parçalara ayırın ve fırına uygun geniş bir borcam veya toprak kaseye yerleştirin.
  • Bu esnada süt, krema, toz şeker, çubuk tarçın ve vanilyayı bir tencereye alın. Bu aşamada dilerseniz az miktarda toz kakule ekleyebilirsiniz. Bu malzemeleri kısık ateşte ısıtarak kaynama noktasına getirin ama kaynatmayın!
  • Borcama koyduğunuz kruvasanların üzerine kuru üzüm, badem ve Antep fıstıklarının bir kısmını serpiştirin.
  • Isıttığınız süt karışımının ½’sini kruvasanların üzerine dökerek ıslatın.
  • Tekrar kalan malzemelerden kuru üzüm, badem ve Antep fıstıklarını serpiştirin ve kalan ½ süt karışımını da üzerine dökün. Süt oranı gözünüze fazla gelmesin, fırına koyacağınız için yoğunlaşacaktır.
  • Tatlınızı hazırladığınız kalıbı ısıttığınız fırına yerleştirin ve 15 dakika pişirin.
  • Umm Ali’nin üzerini Hindistan cevizi ve dilediğiniz kuru meyvelerle süsleyebilir, vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Bu tatlıyı kruvasan yerine milföy hamuruyla da yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karadutlu Panna Cotta Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Bal Kabağında Süt Helvası Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Futuhat Canan Yurdakul

Bu tatlı,milföy hamuru ile yapılırsa kaç milföy karesi kullanılacak ve de pisirildiken sonra mi parçalara ayrılacak?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 17.08.2020

Merhaba, milföy hamuru ile yaparsanız 5 yaprak milföy yeterli olacaktır. Sade olarak pişirip daha sonra parçalayıp tatlının içine ekleyebilirsiniz. Elinize sağlık. 👏